Samenwerking Yaskawa en Lorch

Tue Jan 25 2022

01 25

Samenwerking Yaskawa en Lorch

06/12/2021

Door Ad Spijkers

Beide partijen zien voor automatisering van lasprocessen vooral potentieel bij het midden-en kleinbedrijf.


     

Yaskawa en Lorch Schweißtechnik kondigden vorig jaar hun samenwerking aan om in heel Europa nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan industriële bedrijven in de lassector. Beide partners zien vooral bij MKB / KMO bedrijven een enorm potentieel om de komende jaren productieprocessen te automatiseren en de industrie te ondersteunen bij de omschakeling naar een moderne digitale productie.

België en Nederland

Dit partnerschap werd allereerst opgestart in Duitsland. Inmiddels heeft ook de aftrap van de samenwerking tussen Yaskawa Benelux en Lorch Lasapparatuur België en Nederland plaatsgevonden. Afgelopen maand zijn de industriële partners in België en Nederland bijgepraat over alle mogelijkheden van lasautomatisering. Naast de verschillende mogelijkheden die Lorch standaard in huis heeft, zijn er ook verschillende Lorch Automation Partners die lasautomatisering met Lorch voor de klant op maat maken. Yaskawa Benelux is door de samenwerking automatiseringspartner van Lorch voor België en Nederland.

Tijdens deze bijeenkomst in het Welding Solution Center van Certilas in Huissen werden diverse automatiseringsmogelijkheden live gedemonstreerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de instellingen van het Lorch lasproces volledig vanuit het robot bedieningspaneel te doen in plaats van op de stroombron. Er zijn nu ook ready-to-use Yaskawa lascellen met Lorch lasapparatuur beschikbaar.

Ook is integratie van het lasnaad zoek- en volgsysteem en off-line programmeren mogelijk. Verder kan de klant profiteren van de proactieve Yaskawa–Lorch ontwikkeling en de ontwikkeling van robo-lastoortsen. De demo en testopstellingen blijven beschikbaar in het Welding Solution Center van Certilas, zodat geïnteresseerden live kennis kunnen maken met de nieuwe mogelijkheden.

Lorch Schweißtechnik

Het bedrijf in Auenwald (noordoostelijk van Stuttgart) is één van de technologieleiders op het gebied van booglassen. De industriële lassystemen van het bedrijf worden al meer dan zestig jaar in Duitsland gemaakt voor veeleisende metaalbedrijven en in lasautomatisering. De lasapparatuur wordt geëxporteerd naar meer dan zestig landen.

Door de nabijheid van de hoogwaardige technische bedrijven en een praktijkgerichtheid biedt Lorch zijn klanten innovatieve lastoepassingen aan die de productiviteit  van het lasbedrijf aanzienlijk kunnen verhogen. Eén van de laatste innovaties is Lorch Connect waarmee de eindgebruiker zonder complexe IT-installatie alle beschikbare lasgegevens in één oogopslag kan zien, opslaan en delen. In Nederland en België wordt de apparatuur door diverse dealers op de markt gebracht.

Foto: Yaskawa