Knapp en Covariant werken langer samen

Tue Jul 05 2022

07 05

Knapp en Covariant werken langer samen

11/04/2022

Door Ad Spijkers

Magazijnrobotbouwer Knapp in Hart (bij Graz) en IA-specialist Covariant in Berkeley (Californië) hebben hun samenwerking in AI-robotoplossingen verlengd.


     

Beide bedrijven hebben al meerdere projecten samen uitgevoerd, met als focus de robot van Knapp. De Pick-it-Easy robot is al meermaals beproefd voor een breed scala aan goederen en verschillende industriële toepassingen.

Breed toepasbaar

Door de hoge eisen aan kwaliteit, efficiëntie en performance in de logistiek neemt ook de kostendruk toe. Er is een toenemend gebrek aan ruimte en gekwalificeerd personeel. In deze omgeving neemt de Pick-it-Easy Robot het automatische orderpicken over. De robot behandelt op betrouwbare wijze items met verschillende eigenschappen.

Verschillende grijpers, gecombineerd met op AI gebaseerde objectherkenning en grijppuntbepaling maken de verwerking van een breed scala aan artikelen en gebruik in verschillende industrieën mogelijk. Op deze manier kan eentonig of zwaar werk snel en 24 uur per dag worden uitgevoerd.

De robot grijpt artikelen van verschillende maten en gewichten, vormen, oppervlakte-eigenschappen en verpakkingen. Ze kunnen kubusvormige, ronde of cilindrische voorwerpen, flessen en polybags aan. Ook artikelen met een transparant oppervlak of reflecterende verpakkingen zijn te hanteren. Een ander voordeel is de zorgvuldige en ruimtebesparende plaatsing van de artikelen in de ordercontainer. Door deze veelzijdigheid is de Pick-it-Easy robot inzetbaar in tal van sectoren, zoals e-commerce, foodretail, elektronica, cosmetica, mode en farmacie.

Nieuwe items

Het grote aanbod aan e-commerce artikelen maakt het voor robots moeilijk om het perfecte grijppunt te bepalen en betrouwbaar vast te pakken. De Pick-it-Easy lost deze uitdaging op met krachtige camerasysteem en op AI gebaseerde objectherkenning van Covariant. De robot bepaalt met behulp van de software het ideale pickpunt en de juiste snelheid voor het picken van de artikelen. Bovendien stelt machine learning de robot in staat om continu te leren nieuwe items vast te pakken.

Cloudrobotica geeft alle Pick-it-Easy-robots wereldwijd toegang tot collectieve intelligentie. Dit is een echte meerwaarde voor Knapp-klanten: als één robot leert, is de nieuwe kennis direct beschikbaar op alle andere robotstations.

Modeartikelen

Bij logistiek dienstverlener GXO Logistics in Nederland pakt de Pick-it-Easy Robot niet alleen artikelen, maar laadt ook modeartikelen automatisch in een pakketsorteersysteem. De nieuwste generatie van het robotstation is sinds juli vorig jaar in gebruik. De robot brengt de items stuk voor stuk naar een pakket. Daarbij wordt de barcode van het artikel geregistreerd en wordt het artikel aan het pakket gekoppeld. Dit betekent dat elk artikel op elk moment in het systeem kan worden gevonden en opgeroepen.

Deze automatiseringsaanpak is geschikt voor het verwerken van retourzendingen, maar ook voor het vullen van pakketten met snellopers of promotieartikelen. Dit verhoogt de efficiëntie en ontlast medewerkers op piekmomenten.

Foto: Knapp