GEA heeft voor melveehouders een nieuw systeem voor veestapel- en bedrijfsbeheer ontwikkeld. DairyNet is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring op dit gebied.
Door de digitale transformatie zijn data-acquisitie en -analyse een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De technologie helpt melkveehouders om meer efficiƫntie en flexibiliteit te bereiken en tegelijkertijd het dierenwelzijn te verbeteren. In het licht van deze ontwikkeling heeft GEA een nieuw systeem voor veestapel- en bedrijfsbeheer ontwikkeld. DairyNet is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring op dit gebied en vormt de nieuwste evolutie van het beproefde GEA DairyPlan-systeem.
In eerste instantie zal GEA DairyNet beschikbaar zijn voor gebruik met de GEA DairyRobot R9500. Deze melkrobot is ontwikkeld om het melkproces voor de koe te verbeteren en u te helpen om uw tijd optimaal te benutten. Door het flexibele ontwerp van de melkrobot kan de melkveehouder kiezen voor vrijwillig melken in het koeverkeer van zijn voorkeur, of melken in groepen op vaste melktijden.
Integratie van DairyNet met de DairyProQ geautomatiseerde draaimelkstal en conventionele melksystemen volgt op een later tijdstip. Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem aan het begin van deze in Duitsland op de markt komt en vervolgens in heel Europa wordt uitgerold. De wereldwijde lancering van de technologie, die compatibel is met automatische melksystemen, zal eind 2022 plaatsvinden.
Met de DairyNet-app heeftde melkveehouder het veestapelmanagementsysteem letterlijk direct in handen. Zijn of haar smartphone of tablet wordt het nieuwe kantoor. De melkveehouder kan eenvoudig in de stal, in de wei of onderweg managementtaken uitvoeren. Gedigitaliseerde processen besparen niet alleen tijd en geld, maar stellen de ondernemer ook in staat om alle procedures in de gaten te houden en direct te optimaliseren.
Op het mobiele apparaat is ter plaats aan te vinken of een dier is onderzocht of dat een behandeling is uitgevoerd? Of de melkveehouder nu de huidige melkgift of voortplantingsstatus wilt controleren, met de DairyNet-app heeft hij altijd de relevante diergegevens bij de hand. Alarmmeldingen over geleidbaarheid of celgetalklassen tot op kwartierniveau of waarschuwingen van GEA CowScout houden hem op de hoogte.
De app biedt de ondernemer de basis voor tijdig gezondheids- en reproductiemanagement. Als hij wil controleren hoe het geautomatiseerd melksysteem presteert, kan een live-view hem direct naar de melkbox, waar hij de melkprocedure van aanhechting tot afname kan volgen.
De GEA DairyNet app komt beschikbaar voor zowel iOS als Android. Aangemelde mobiele apparaten en stationaire werkplekken worden automatisch gesynchroniseerd. Ingevoerde dieractiviteiten zijn voor iedereen direct zichtbaar, waardoor onnodig herhalen van taken kan worden voorkomen.
Foto: GEA