Kuka bestaat 125 jaar en de Augsburger Puppenkiste bestaat 75 jaar. Reden genoeg om het publiek te laten meegenieten.
De robots Mario en Nette van Kuka zijn als poppenspelers naar het stadhuis van Augsburg verhuisd. Achter glas bespelen ze Kasperle, bekend van de Augsburger Puppenkiste, en de draak Famulus. De attractie is tot eind januari 2024 te zien in het stadhuis.
"Het was voor mij een bijzonder genoegen om deze attractie te helpen creëren. Famulus is speciaal ontworpen voor zijn avonturen in Augsburg. Zoals bij al onze poppen zit er echt vakmanschap en ruim 50 uur werk in", zegt Hans Kautzmann, een professionele poppenspeler die al zo'n 33 jaar deel uitmaakt van de Augsburger Puppenkiste.
Op de begane grond van het stadhuis kunnen bezoekers zien hoe subtiel Mario en Nette de twee poppen besturen. Kurt Kasperle en de draak Famulus, die zijn naam dankt aan de eerste Kuka-robot, beleven gedeelde avonturen in een liefdevol ontworpen omgeving in Augsburg tussen het stadhuis, het station en het Kuka-hoofdkwartier. De robotpoppenspelers zijn tijdens de wintermaanden tijdens de openingstijden van het stadhuis van Augsburg gemakkelijk toegankelijk en gratis te bezoeken voor jong en oud. Onder leiding van de robotpoppenspelers beleven Famulus en Kurt Kasperle avonturen in Augsburg.
Kuka is al 125 stevig geworteld in de thuislocatie Augsburg. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een fabrikant van acetyleengas of vuilniswagens tot een wereldwijd actieve automatiseringsgroep. Vijftig jaar geleden werd Kuka robotica-pionier met 's werelds eerste industriële robot met zes elektromechanisch aangedreven assen. Sindsdien heeft de onderneming het werk en de productie zuiniger en gemakkelijker gemaakt met innovaties rond automatisering, digitalisering en robotica.
Net zo moedig als de kleine draak Famulus en Kurt Kasperle in Augsburg aan hun avonturen begonnen, zetten de systeemplanners en robotontwerpers destijds visionaire stappen in de wereld van de robotica.
Foto: Kuka