De DT80 optische sensor van Sick biedt een hoge nauwkeurigheid, zelfs op grote afstanden, en een intuïtieve gebruikersinterface .
De nieuwe optische afstandssensor DT80 van Sick -sensor is gespecificeerd voor een bereik tot 80 m en biedt een hoge nauwkeurigheid en resolutie. Een nieuw bedieningsconcept zorgt voor een snelle en gebruiksvriendelijke configuratie van de time-of-flight sensor via het door symbolen ondersteunde sensordisplay, via de Sopas configuratiesoftware of via IO-Link. Meetsnelheden en andere parameters kunnen eenvoudig worden aangepast.
De compacte metalen behuizing is geschikt voor krappe montageruimtes. Beschermingsklassen IP65 en IP67 maken langdurig gebruik onder zware omgevingsomstandigheden mogelijk. De geïntegreerde temperatuurcompensatie zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten, zelfs bij snelle temperatuurveranderingen of fel zonlicht.
Door zijn functies is de DT80 geschikt voor veel nieuwe stationaire en mobiele toepassingsgebieden, waaronder de staal- en metaalproductie, speciale en gemeentelijke voertuigbouw, mobiele machines en robots, havenfaciliteiten of de consumptiegoederenindustrie. Omdat hij in wezen het behuizings- en aansluitconcept van de andere DT-afstandssensoren van Sick overneemt, kunnen gebruikers eenvoudig upgraden naar de nieuwe sensor. Ze behouden bekende en beproefde montageoplossingen van de productfamilie, maar met meer precisie en bereik.
Met 65 mm x 33 mm x 57 mm is de DT80 neemt de sensor weinig ruimte in. Er is in een machine of voertuig altijd wel een plek voor te vinden. De standaard kabelaansluiting maakt installatie nog eenvoudiger. De metalen behuizing van zinkspuitgietwerk, het PMMA kijkvenster, de beschermingsklassen IP 65 en IP67 en de schok- en trillingsbestendigheid maken langdurig en betrouwbaar gebruik van de sensor mogelijk, zelfs onder zware omstandigheden. en omgevingsomstandigheden. Dit zorgt voor maximale productiviteit in stationaire en mobiele toepassingen.
In veel toepassingen is het vermogen om afstanden nauwkeurig te meten cruciaal voor de nauwkeurigheid van veeleisende meet- en positioneringstaken, voor een consistente productkwaliteit en voor de best mogelijke prestaties van machines en processen. De DT80 biedt met ± 2 mm de hoogste meetnauwkeurigheid binnen het Sick-portfolio van optische time-of-flight afstandssensoren. De maximale resolutie van 0,1 mm en de hoge herhaalbaarheid maken hem volgens de fabrikant de beste precisie van de afstandssensor in zijn klasse.
De verbeteringen zijn bereikt door het gebruik van speciale componenten en optimalisatie van de toch al nauwkeurige time-of-flight-lasermeting. Dit maakt de DT80 tot een nauwkeurige afstandssensor die zowel stationair als mobiel kan worden gebruikt.
De DT80 kan natuurlijke objecten met een remissie van ongeveer 90% betrouwbaar detecteren op een afstand van maximaal 80 m en hun afstand tot de sensor meten. Zelfs op diepzwarte oppervlakken met slechts 6% remissie bereikt de laserklasse 2 sensor een bereik van 14 m. Beide functies samen openen een breed scala aan toepassingen voor de DT80. Hierdoor is het mogelijk om verschillende combinaties van afstandsremissies op te lossen met hetzelfde sensortype. Dit vereenvoudigt aanschaf, voorraadbeheer en beschikbaarheid van diensten voor OEM's en gebruikers.
Het 'Icons inside' bedieningsconcept van de DT80 en de gebruiksvriendelijke menunavigatie zorgen voor een intuïtieve instelling en bediening van de afstandssensor via het TFT-kleurendisplay. Als alternatief kan de DT80 ook via IO-Link of met behulp van de Sopas-software specifiek voor de betreffende toepassing worden ingesteld . Dit kan met een nieuwe configuratie-interface. Vier LED's maken een nog duidelijkere visualisatie van de bedrijfs- en schakeltoestanden mogelijk.
De IO-Link-interface van de DT80 maakt het – buiten de configuratie van de sensor – mogelijk om gegevens tussen sensoren, actuatoren en OT-besturingssystemen te verzenden en uit te wisselen. Bij gebruik van geschikte IO-Link-masters met OPC UA kunnen daa uit de DT80 via IO-Link via de master ook direct in IT- en cloud-toepassingen worden gebruikt bijvoorbeeld voor conditiebewaking.
Foto: Sick