Studentenwedstrijd in kader van robotica

Fri Oct 18 2024

10 18

Studentenwedstrijd in kader van robotica

17/10/2024

Door Ad Spijkers

Altair kondigt een wereldwijde studentenwedstrijd aan om te laten zien hoe studenten innovaties op het gebied van robotica en mechatronica creëren.


     

Ht in engineering-softwarebedrijf gespecialiseerde Altair (met vestiging in Den Haag) introduceert de Global Student Contest 2024-2025. Deze staat open voor studenten die hun technische en ontwerptalent willen laten zien om kans te maken op erkenning en geldprijzen. In de wedstrijd, met circa $ 30.000 aan geldprijzen, moeten studenten de software van het bedrijf gebruiken om innovaties te creëren op het gebied van robotica en mechatronica.

Robotica optimaliseren

De Altair Global Student Contest loopt van deze maand tot en met juni 2025. Studenten worden uitgenodigd om een toepassing van robotica naar keuze te optimaliseren, wat een First Robotics Competition (FRC)-robot, productierobot, robotarm, battlebot of een ander robotsysteem kan zijn. De optimalisaties kunnen gericht zijn op elektrische, mechanische, structurele, lichtgewicht, bewegings- of functionele aspecten, zoals het gebruik van data om de prestaties van de robot tijdens de werking te verbeteren.

Studenten kunnen elke oplossing van de Altair HyperWorks- en Altair RapidMiner-platformen gebruiken. Maar ze worden aangemoedigd om ten minste een van de meest studentvriendelijke optimalisatietools van Altair te gebruiken: Altair Inspire, Altair AI Studio en Altair PSIM. Studenten moeten een video indienen waarin de methodologie en resultaten van hun project worden uitgelegd. Aan het einde van elk kwartaal tijdens de wedstrijdperiode maken deelnemers kans op een prijs van $ 2.000 voor de eerste plaats, $ 1.000 voor de tweede plaats en $ 500 voor de derde plaats.

First team sponsorships

Tevens gaat Altair tijdens de wedstrijd drie First team sponsorships van elk $ 5.000 toekennen. Teams kunnen een kans maken om te winnen door korte, reel-achtige testimonial video's in te sturen die uitleggen hoe Altair tools hen hebben geholpen en waarom ze het leuk vinden om ze te gebruiken. Altair zal ook drie Altair Student Ambassadorships benoemen, die elke ontvanger een kans geven om tot $ 1.000 te verdienen voor hun bijdragen als student ambassadeur. Meer informatie over deze studentambassadeurs is te vinden op de webpagina van de wedstrijd.

First is een wereldwijde non-profitorganisatie voor liefdadigheidsinstellingen die in 1989 is opgericht en zijn hoofdkwartier heeft in Manchseter, New Hampshire. Het doel is, jongeren voor te bereiden op de toekomst door middel van een reeks inclusieve, op teams gebaseerde roboticaprogramma's voor leeftijden van vier tot achttien jaar. Het First Robotics Competition-programma debuteerde in 1992 en is actief in meer dan 28 landen en regio's wereldwijd met deelnemers in de klassen 8 tot en met 12. De organisatie heeft sinds de oprichting meer dan 3,2 miljoen deelnemende studenten over de hele wereld bereikt.

Samenwerking

De Global Student Contest van dit jaar legt een nadruk op robotica, dankzij Altairs uitgebreide samenwerking met First gedurende meerdere jaren. Het uitgebreide technologieaanbod is ideaal voor studenten van alle niveaus en geeft hen de middelen om hun portfolio te versterken, hun vaardigheden aan te scherpen, effectiever samen te werken en zich voor te bereiden op de start van hun carrière. Volgens Altair geeft geen ander bedrijf studenten de middelen om hun creativiteit de vrije loop te laten en innovatie te inspireren.

First vindt het een goed idee dat een van de bedrijfssponsoren een wereldwijde studentenwedstrijd aanbiedt, waarbij pre-universitaire studenten worden aangemoedigd hun vaardigheden toe te passen op het bouwen van next-gen robotica.

Meer informatie over de wedstrijd, inclusief de criteria voor deelname en het inschrijfformulier, vindt u hier.

Foto: Altair