Game en whitepaper helpen ondernemers

Mon Dec 23 2024

12 23

Game en whitepaper helpen ondernemers

29/08/2024

Door Ad Spijkers

In de praktijk werken veel robots suboptimaal. HAN en Boost Smart Industry helpen ondernemers om implementatie en digitalisering te verbeteren.


     

Het succesvol integreren van robots vereist een goed begrip van mens-robotinteractie. In de iRobot game onderzoeken docenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) samen met de deelnemers, hoe robots slim kunnen samenwerken met de mens en hoe we de sterke punten van beide kunnen benutten. De workshop wordt gehouden op 21 november op de HAN Campus in Arnhem.

Implementatie

Voor het implementeren van een robot zijn veel verschillende factoren van belang, zoals de aan –en afvoer van de robot en de te bewerken en hanteren producten en de plaatsing van informatie. Als dit niet goed is ingericht, is er een grote kans dat de robot vaak stilvalt en niet zo optimaal loopt als gewenst. In de iRobot game onderzoekt HAN samen met de deelnemers hoe robots slim kunnen samenwerken met menselijke operators en hoe ze de sterke punten van beide kunnen benutten.

De deelnemers leren waarom robots in de praktijk stilstaan en ontdekken hoe ze dit kunnen voorkomen. De docenten bespreken het belang van menselijke intuïtie en kritische informatie bij het positioneren van te verwerken onderdelen. Ook gaan ze in op de cruciale rol die standaardisatie en productconfiguratie hierbij spelen. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met het inrichten van een proces op de inzet van robots.

Workshop

De workshop is interessant voor diegenen die zich bezig houden met het inrichten van processen en efficiënte inzet van industriële robots. De docenten duiken diep in de wereld van robotica en richten zich ons op praktische oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen in discrete productieomgevingen. U kunt zich aanmelden op de site van Boost Smart Industry.

De iRobot game is ontwikkeld in het kader van het project Integrale Robotisering. Hier wordt door onderzoekspartners diepgaand onderzoek gedaan naar de integratie van robots in diverse industriële processen. Dit onderzoek richt zich op praktische toepassingen en oplossingen voor de uitdagingen waarmee bedrijven te maken hebben bij het implementeren van robotica.

Enkele belangrijke aspecten van dit onderzoek zijn procesoptimalisatie, samenwerking tussen mens en robot, data driven besluitvorming en standaardisatie en configuratie. Het doel van dit praktijkgerichte onderzoek is om bedrijven te ondersteunen bij het succesvol implementeren van robotica in hun productieomgeving. Door nauw samen te werken met industrieën en praktijkcases te bestuderen, streven de onderzoekers naar tastbare resultaten en innovatieve oplossingen.

Whitepaper

Het al genoemde Boost Smart Industry is het onafhankelijke platform voor smart industry en circulair ondernemen in Oost-Nederland. Hierin werken bedrijven, intermediairs, overheid en de onderwijsinstellingen samen aan het realiseren van een concurrerende en duurzame industrie. Het platform heeft een whitepaper samengesteld om bedrijven te informeren en inspireren over de kansen en mogelijkheden aangaande digitalisering. In ' Digitalisering in de praktijk ' doet het platform dat door de ontwikkelingen op het gebied van smart industry te duiden en toe te lichten aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de industrie.

De beschreven ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden zijn gecategoriseerd in de acht transformatiegebieden: slimme producten, slimme diensten, digitale fabriek, digitale ketens, duurzame fabriek, slim werken, slim produceren en flexibel produceren. Voor het whitepaper zijn verschillende bedrijven in Oost-Nederland geïnterviewd om hun digitale transitie en kijk op digitalisering toe te lichten. De volledige interviews zijn te lezen op boostsmartindustry.nl.

U kunt de whitepaper hier aanvragen.

Foto: HAN