Samenwerking Vanderlande en Hai

Wed Oct 16 2024

10 16

Samenwerking Vanderlande en Hai

09/10/2024

Door Ad Spijkers

Chinese en Nederlandse marktleiders gaan samen Noord-Amerikaanse markt op.


     

Vanderlande in Veghel gaat in Noord-Amerika de Automated Case-Handling Mobile Robot (ACR) gestuurde systemen van Hai Robotics in Shenzhen aanbieden in zijn Tote AV-portfolio. ACR's zijn op de grond gebaseerde geautomatiseerde robots die werken in een beveiligde, volledig geautomatiseerde omgeving voor het verwerken van dozen en bakken in magazijnen.

Door de samenwerking kunnen magazijnmanagers gebruik maken van de technologieën en projectlevering van het Nederlandse bedrijf. Hai's portfolio vormt een naadloze aanvulling op Vanderlande's shuttle-gebaseerde Adapto geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem (AS/RS), dat een hoge opslagdichtheid en doorvoer levert voor fulfillment-operaties waarop grote merken vertrouwen.

ACR's

De ACR's van Hai Robotics (met Europese vestiging in Hoofddorp) bieden een modulaire benadering van magazijnautomatisering die toepasbaar is voor zowel greenfield als bestaande magazijnen. Het systeem is ook ontworpen om te worden aangepast met minimale verstoring van de lopende activiteiten, wat een aantrekkelijke optie biedt voor bedrijven die verwachten dat er in de loop van de tijd frequente of grote veranderingen plaatsvinden. De robotapparatuur werkt binnen systemen die zijn opgebouwd uit bijna alle standaardstellingen, containertypen en -groottes, en vereist lagere omgevingsvereisten voor installatie.

Tote AV van Vanderlande biedt opties voor faciliteiten die hun faciliteiten willen automatiseren met geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen waar shuttle-gebaseerde systemen mogelijk niet geschikt zijn. Het bedrijf streeft er naar om zijn klanten oplossingen voor material handling te bieden die ze nodig hebben om hun doelen te realiseren, ongeacht waar ze zich in hun automatiseringstraject bevinden.

Bij gedeelde implementaties heeft het bedrijf de krachtige impact van de ACR's van Hai Robotics gezien. Daarbij is geconstateerd dat deze geschikt zijn voor organisaties die snel een geautomatiseerde pick- en opslagoplossing moeten implementeren of bestaande faciliteiten moeten moderniseren.

Uitbreiding portfolio

De toevoeging van Hai Robotics' ACR aan het Tote AV-portfolio weerspiegelt Vanderlande's wil om de beste technologieën te integreren in zijn uitgebreide oplossingenpakket. Het portfolio van het bedrijf is ontworpen om de meest urgente operationele vragen van magazijnmanagers te beantwoorden. Het maakt een volledig geïntegreerde en modulaire aanpak mogelijk die snelgroeiende organisaties nodig hebben om ervoor te zorgen dat hun material handling systemen opgewassen zijn tegen de taak.

Foto: Hai Robotics