Configuratietool voor vacuümsystemen

Fri Nov 22 2024

11 22

Configuratietool voor vacuümsystemen

02/07/2024

Door Ad Spijkers

Een nieuwe online tool maakt het configureren, simuleren en optimaliseren van vacuümsystemen eenvoudiger en efficiënter.


     

Piab in Danderyd (aan de noordrand van Stockholm) heeft OVM Pro 3D gelanceerd, een. De onderneming spreekt van 'een grote sprong voorwaarts voor het ontwerp van vacuümsystemen'. Het bedrijf zoekt steeds naar manieren om het systeemontwerpproces voor alle klanten wereldwijd te vereenvoudigen. Het wilde de configuratie en optimalisatie van door vacuüm gestuurde systemen beschikbaar maken voor iedereen die zijn processen in die richting wil aanpassen.

Configuratie en optimalisatie

OVM Pro 3D staat voor 'Optimal Vacuum Management Professional'. De tool maakt gebruik van geavanceerde 3D-modellering en simulatie om het systeemontwerpproces online te stroomlijnen. Het biedt een reeks voordelen, van controle en efficiëntie tot kostenbesparingen. Door de focus op gebruikerservaring en gedetailleerde prestatiegegevens kan de gebruiker zelf het ontwerpproces intuïtiever en foutvrij uitvoeren.

De OVM Pro 3D software wordt in een open formaat op de website van het bedrijf aangeboden. Het heeft tal van functies die zijn gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring en het mogelijk maken van gedetailleerde prestatie-inzichten.

Online tool

Enkele van de opvallende kenmerken van de online tool zijn:

  • Compleet ontwerp. Het ontwerpproces van de bedrijfs- en procesbehoeften van de gebruiker begint na het inloggen. De tool biedt volledige integratie van Piab's uitgebreide assortiment vacuüm-ejectorpompen, zuignappen, grijpers, fittingen en accessoires.
  • Begeleiding van tekst en symbolen. Gedurende het hele ontwerpproces wordt gedetailleerde begeleiding gegeven, inclusief beschrijvingen en technische gegevens zoals werkelijke persluchtbereiken voor geselecteerde ejectors en optimale drukken.
  • Hefkrachtgrafiek. Deze functie geeft de totale horizontale en verticale krachten weer gedurende de gehele cyclus, met afzonderlijke prestatiegegevens voor zuignappen, waarbij de laagste en hoogste waarden worden benadrukt.
  • Visualisatie van energie- en energieverbruik. De tool visualiseert het energieverbruik van de compressor, waardoor gebruikers de grootte en capaciteit van de benodigde compressor kunnen begrijpen en dimensioneren. Ook wordt het geschatte dagelijkse elektriciteitsverbruik van de compressor (8-uursdienst) weergegeven ter ondersteuning van discussies over de energiekosten.
  • Positionering van prestatiegegevens. Prestatiegegevens zijn aan de linkerkant geplaatst met een scrollfunctie. Door met de muis over de gegevens te bewegen, wordt ingezoomd op het specifieke product en worden uitgesloten componenten gedimd. Hierdoor ontstaat een duidelijker beeld van prestatiegegevens, zoals de tijd om het ingestelde vacuümniveau in dat knooppunt te bereiken.
  • Beheer van leidinglengte. Gebruikers kunnen leidinglengtes direct bewerken, die zijn gemarkeerd met een 'Z' en vergrendeld om hun lengte te behouden, zelfs als componenten worden verplaatst.
  • Ondersteunende grafieken. De grafiekfunctie omvat een zoomfunctie voor betere observatie tijdens cruciale tijdsbestekken, en een visuele checklist zorgt ervoor dat alle stappen zijn voltooid voordat er berekeningen worden uitgevoerd.

Al deze kenmerken maken het mogelijk om een goed presterend vacuümsysteem te ontwerpen, zelfs zonder eerdere ervaring op dit gebied.

Vervolg

Piab blijft innoveren en ontwikkelen, met plannen om meer functionaliteiten op te nemen in toekomstige updates. Het ontwikkelingswerk zal worden voortgezet, met als doel elk obstakel weg te nemen dat klanten kunnen ervaren wanneer zij aan dergelijke processen beginnen.

Piab wordt in Nederland gedistribueerd door G-H Solutions in Someren en Pneu/tec in Hoofddorp.

Foto: Piab