Schmalz neemt vingergrijpers over

Wed Oct 16 2024

10 16

Schmalz neemt vingergrijpers over

07/08/2024

Door Ad Spijkers

Met de overname breidt de Duitse vacuümspecialist zijn marktpositie in de voedingsmiddelensector verder uit.


     

Vacuümspecialist Schmalz (met Nederlandse vestiging in Hengelo, Ov.) breidt zijn grijperportfolio uit. Het Duitse familiebedrijf neemt de mGrip-productfamilie over van Soft Robotics in Bedford (aan de noordwestrand van Boston, Mass.). Het gaat om alle vingergrijperconfiguraties, patenten en de bijbehorende know-how. Met de overname van de mGrip-productfamilie zal Schmalz ook de bestaande locatie in Boston blijven exploiteren. Hierdoor krijgt het bedrijf snel toegang tot de Amerikaanse markt en kan het leveringen aan de klanten blijven garanderen.

Grijpersystemen

Met het nieuwe portfolio vingergrijpers biedt Schmalz zijn klanten behalve een uitgebreid portfolio vacuümgrijpers nu ook vingergrijpers aan voor de geautomatiseerde handling van voedingsmiddelen. De mGrip-productfamilie past goed in het Schmalz-portfolio producten op het gebied van automatisering met vacuüm.

Dankzij hun modulaire opbouw zijn deze grijpsystemen flexibel inzetbaar en kunnen ze eenvoudig en snel worden aangepast aan de wensen van de klant. Door hun veranderende vorm zijn ze een solide en veelzijdige optie voor het nauwkeurig hanteren van delicate en moeilijk vast te pakken voorwerpen. Kenmerkend voor de vingergrijpers zijn ook de hoge hygiënische geschiktheid, wat cruciaal is voor de voedingsmiddelenindustrie. Typische toepassingsgebieden zijn onder meer de directe verwerking van bakkerijproducten, groenten en fruit, maar ook vlees en vis.

Oxipital AI

De overname past in de nieuwe strategie van Soft Robotics. Het bedrijf kondigde aan dat het de bedrijfsnaam heeft veranderd in Oxipital AI. De nieuwe merknaam is gekozen omdat deze nauwer aansluit bij de technologie en een eerbetoon is aan het visuele verwerkingscentrum van het menselijk brein.

Door het afstoten van de grijperhardware-activiteiten kan het bedrijf zijn middelen en expertise richten op het bevorderen van de commercialisering van zijn end-to-end visuele AI-oplossingen die zijn geoptimaliseerd voor snelle productinspectie en robotpicking. De bedrijfsmissie is nu om AI-technologie te leveren aan klanten in cruciale industrieën, wat een nieuwe generatie veerkrachtige, efficiënte en duurzame productie mogelijk maakt.

Foto: Schmalz