SKF Food & Beverage Innovation Day

Thu Mar 28 2024

03 28

SKF Food & Beverage Innovation Day

29/09/2016

Door Ad Spijkers

Kunnen kostenreductie en voedselveiligheid samengaan? Dat is de vraag die veel ondernemingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie bezig houdt. SKF houdt op 12 oktober de Food & Beverage Innovation Day over dit thema.


     

Ondernemingen kiezen er soms voor om hun klanten (machinebouwers én eindgebruikers) via open huizen, in-house seminars, open dagen en dergelijke te informeren over nieuwe ontwikkelingen in de technologie en het leveringsprogramma. SKF houdt op 12 oktober een Food & Beverage Innovation Day, met als centraal thema ‘Gaan kostenreductie en voedselveiligheid samen?’.

Food & Beverage

Het programma begint met een inlooplunch vanaf 12.00 uur. Om 13.00 u trapt Peter Bakkum, Manager Food & Beverage Europe, af met een presentatie ‘Voedselveiligheid - uitdagingen binnen de regelgeving’. Extreme temperaturen, vocht, vervuiling, lekkage van smeermiddelen, repetitieve taken in gevaarlijke werkomgevingen. Voor voedingsmiddelen- en drankenproducenten kunnen deze bedrijfsomstandigheden een groot effect hebben op de machinebetrouwbaarheid en -beschikbaarheid binnen de productieomgeving.

De grote uitdaging is om binnen de regelgeving van de voedselveiligheid te blijven en toch de productiviteit en winstgevendheid te verhogen, de impact op het milieu te verminderen, energiekosten te verlagen, ongeplande downtime terug te brengen, uw onderhoud beter te plannen en de veiligheidsrisico’s voor uw werknemers te verminderen.

Om 13.30 u komt een klant aan het woord over het thema ‘Toeleverancier - componentenleverancier of partner in oplossingen?’ Door de steeds strenger wordende regelgeving verandert de rol van de toeleverancier. Wat verwacht de markt eigenlijk van haar toeleveranciers? Beperkt zich dit tot het leveren van componenten of moet men de partner zijn die meedenkt en meewerkt aan klantspecifieke oplossingen?

Users en OEM’s gaan scheiden

Vanaf 14.30 u zijn er twee parallelsessies. OEM’s en machinebouwers luisteren eerst naar de presentatie ‘Uitdaging voor de machinebouwer’ door application engineer Herry van Holland. Hij behandelt onder meer SimPro, The battle of C-value, roestvast stalen groefkogellagers, hoge temperatuurlagers en Solid Oil. Na een netwerkbreak volgt voor deze groep om 16.00 een rondleiding door het SKF Engineering & Research Centre. Op het programma staan foodgrade gemachineerde afdichtingen (live-demonstratie), het Testcentrum Afdichtingen, het Testcentrum Levensduur lagers en Engineering Consultancy Services.

De eindgebruikers starten hun parallelsessie om 14.30 u met een rondleiding in het SKF Engineering & Research Centre. Op het programma staan hier foodgrade gemachineerde afdichtingen (live-demonstratie) en het Testcentrum Afdichtingen. Verder staan nu Testcentrum Levensduur lagers Root Cause Failure Analysis en Technical Assessment op het programma. Na de Netwerk break gaan de eindgebruikers om 16.00 u verder met de presentatie ‘Uitdaging voor de gebruiker’ van application engineer Rob Bouwmeester. Hij zal ingaan op roestvast stalen groefkogellagers, hoge temperatuurlagers, Solid Oil en Customer Cases / Reference Cases.

Het geheel wordt om 17.00 u afgesloten met een borrel. Het evenement wordt gehouden bij SKF in Nieuwegein. Inschrijven kan tot en met 6 oktober.