Nieuwe robotmaaiers voor de groene sector

Fri Oct 18 2024

10 18

Nieuwe robotmaaiers voor de groene sector

18/10/2024

Door Ad Spijkers

De Husqvarna Group heeft vier nieuwe robotmaaiers voor professioneel beheer van groene ruimtes aangekondigd.


     

De groep, met Nederlandse vestiging in Almere, heeft vier nieuwe krachtige robotmaaiers aangekondigd voor professioneel gebruik. Deze modellen breiden het aanbod van niet begrensde draadloze grasmaaiers uit, verbeteren de flexibiliteit en blijven het beheer van grasmatten voor sportvelden, golfbanen en onderhoud van faciliteiten revolutioneren.

Nieuwe modellen

De nieuwe Husqvarna Automower-modellen – 580L Epos, 580 Epos, 560 Epos en een bijgewerkte 535 AWD Epos (foto) – geven een beeld van de toewijding van het bedrijf aan innovatieve landschapstechnologie. Alle vier modellen bieden functies zoals nauwkeurige GPS-navigatie, niet begrensd maaien en selecteerbare maaipatronen. Deze mogelijkheden maken efficiënt beheer van grasmatten mogelijk, ontworpen om tijd te besparen, emissies te verminderen, kosten te verlagen en de kwaliteit van het gras te verbeteren voor commerciële gebruikers.

De 560- en 580-modellen zijn toekomstbestendig en krijgen tegen 2026 ook functionaliteiten zoals compatibiliteit met zonnepanelen en geavanceerde AI-gestuurde functies zoals nachtzicht en obstakelvermijding, waardoor de lat voor professionele landschapsoplossingen nog hoger komt te liggen.

De Automower 580 Epos met zijn capaciteit tot 16.000 m² is geschikt voor sportvelden met zijn vermogen om grote oppervlakken in patronen te maaien. De Automower 580L Epos met dezelfde capaciteit komt tot zijn recht op voor de golfbaan dankzij de low-cut schijf die tot 10 mm maait. De Automower 560 Epos met een capaciteit tot 12.000 m²is ontworpen voor terreinen met geoptimaliseerde uptime en uitstekende hellingprestaties. De Automower 535 AWD Epos is een bijgewerkte Epos-versie van model 535 AWD. Dit model heeft een capaciteit tot 6.000 m2 en is gespecialiseerd in ruige, heuvelachtige en golvende terreinen rond golfbanen.

Beschikbaarheid

De nieuwe modellen zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf maart 2025 en breiden Husqvarna's portfolio van professionele robotoplossingen uit, waarmee de onderneming haar positie in autonome graszodenonderhoudstechnologie verstevigd. Sinds de lancering van Husqvarna Ceora in 2021 heeft de groep jaarlijks een dubbele groei in professionele robotmaaiers doorgemaakt. In 2025 streeft Husqvarna Group ernaar om in totaal tien nieuwe niet begrensde draadloze robotmaaiers te lanceren voor professionele en particuliere klanten.

Foto: Husqvarna Group