Servo-aandrijving voor mobiele platforms

Sun Jun 16 2024

06 16

Servo-aandrijving voor mobiele platforms

15/03/2023

Door Ad Spijkers

Op de Hannover Messe toont Wittenstein diverse nieuwe componenten, waaronder een servo-aandrijving voor autonome logistieke voertuigen.


     

Tijdens de beurs der beurzen toont het bedrijf (met Benelux-vestiging in Kalken, bij Gent) de nieuwe geminiaturiseerde Galaxie tandwielkast met een axiaal werkingsprincipe en het Cyber iTAS system 2 servoaandrijfsysteem met slimme beveiligingsarchitectuur voor zelfrijdende transportsystemen (DTS). Andere noviteiten zijn de implementatie van de digitale tweeling en slimme producten en diensten waarmee de Wittenstein-groep een sleutelrol speelt bij het vormgeven en verder ontwikkelen van de wereld van cybertronische beweging en digitale transformatie.

Op de toenmalige Hannover Messe in 1983 presenteerde Wittenstein 's werelds eerste spelingsarme planetaire overbrenging. Dit was tevens de geboorte van het huidige Wittenstein Alpha, tot op de dag van vandaag leverancier van precisietandwielen. In 2015 wist het Galaxie aandrijfsysteem klanten op het gebied van hoogwaardige machinebouw te overtuigen van de expertise van het bedrijf.

Servo-aandrijving

Met Cyber iTAS systeem 2 presenteert Wittenstein Cyber Motor een nieuw ontworpen compact servo-aandrijfsysteem voor automatisch geleidende voertuigen (AGV's), autonome mobiele robots (AMR's) en andere mobiele platforms. Het aandrijfsysteem voor differentieelaandrijvingen heeft een consequent industrieel ontwerp dat de ontwikkeling, constructie en constructie, de bediening en service van voertuigen aanzienlijk en duurzaam vereenvoudigt.

Het bestaat uit een voor veiligheid gecertificeerde servocontroller en een wielactuator die slechts 180 mm hoog is en een hoge belastbaarheid heeft. Ook de veiligheidsarchitectuur van het aandrijfsysteem is opnieuw doordacht – met een slank ontwerp zorgt het voor een eenvoudige integratie.

De prestaties en veiligheidskenmerken maken het aandrijfsysteem geschikt voor AGV's en AMR's in zowel klassieke als collaboratieve werkscenario's in productie, montage, opslag en intralogistiek. Hierdoor kunnen voertuigfabrikanten mobiele platforms bouwen die geschikt zijn voor de eisen van de fabriek van de toekomst.

Digital twin

Op de Hannover Messe zal Wittenstein ook demonstreren hoe het de levens- en gebruikscycli van producten met elkaar verbindt en welke voordelen machinebouwers en gebruikers eruit halen. Verder worden de nieuwste slimme producten en daarop gebaseerde digitale diensten gepresenteerd, zoals tandwielkasten die gebruiksgegevens genereren, statistieken bijhouden over mogelijke storingsoorzaken of service-informatie verstrekken.

Foto: Wittenstein