Hannover Messe vijf weken later

Fri May 20 2022

05 20

Hannover Messe vijf weken later

19/01/2022

Door Ad Spijkers

De beurs der beurzen vindt nu plaats van 30 mei tot 2 juni.


     

Door het  aanhoudend hoge aantal besmettingen in Duitsland en veel buurlanden heeft organisator Deutsche Messe AG in overleg met de exposanten besloten om de Hannover Messe dit jaar uit te stellen tot de vroege zomer. Het uitstel naar begin juni 2022 werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met de adviesraad van exposanten van de Messe en de partnerverenigingen VDMA (Duitse vereniging voor mechanische en installatietechniek) en ZVEI (Duitse vereniging voor elektrische en digitale industrie).

Vorig jaar heeft de organisatie geconstateerd dat de zomermaanden tijdens de pandemie het beste zijn voor grote evenementen. Ze kan er op dit moment niet van uitgaan dat de corona-situatie in april voldoende zal zijn versoepeld. De organisatie biedt haar klanten de grootst mogelijke planningszekerheid met het vervroegde uitstel van de datum om hun innovaties te presenteren op 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs.

Vier dagen

Van 30 mei tot 2 juni (één dag korter dan gebruikelijk) is de Hannover Messe 's werelds eerste grote industriële vakbeurs. Het evenement zal met zijn focus op digitalisering en duurzaamheid een duidelijke impuls geven aan innovatieve, efficiënte productie en klimaatbescherming. Door de hoge bezettingsgraad van het beurscomplex in Hannover met tal van evenementen in de vroege zomer, moet 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de industrie dit jaar worden ingekort tot vier dagen. In 2023 vindt Hannover Messe (hopelijk) weer in april plaats, zoals gebruikelijk gedurende vijf dagen.

Uitstel naar een latere evenementdatum betekent volgens de CDMA exposanten een grotere kans op een groot nationaal en internationaal publiek, waarvan alle betrokkenen zullen profiteren. Werktuigbouwkunde en installatietechniek zullen zich in Hannover presenteren als een technologische enabler van klimaatbescherming en digitalisering en zal duidelijk zijn rol als leverancier en gebruiker van geavanceerde technologie voor genetwerkte en intelligente productie demonstreren.

Voor de leden van de ZVEI is de Hannover Messe het venster naar de wereld voor zijn bedrijven. Met innovaties op alles wat met digitalisering, elektrificatie, energie-efficiëntie en automatisering te maken heeft, geeft de elektrotechnische en digitale industrie vorm aan de industriële transitie naar een klimaatneutrale circulaire economie. publiek mogelijk hoe dit pad eruit kan zien.

Partnerland van de Hannover Messe 2022 is Portugal.

Foto: Hannover Messe