Ducona kiest Dematic voor AMR's

Wed Oct 04 2023

10 04

Ducona kiest Dematic voor AMR's

30/03/2022

Door Ad Spijkers

De verpakkingsproducent heeft opdracht gegeven tot levering van een automatiseringsoplossing met AMR’s en 2D-shuttlesysteem.


     

Ducona, producent van gestandaardiseerde en op maat gemaakte PET-verpakkingen, heeft Dematic de opdracht gegeven voor het leveren van een automatiseringsoplossing, gebaseerd op Autonomous Mobile Robots (AMR’s) en een 2D-shuttlesysteem. De AMR’s gaan het palletvervoer vanaf de productie automatiseren. Een Dematic Warehouse Execution System (WES) softwareplatform gaat de besturing van het magazijn en de transportprocessen regelen.

Shuttlesysteem

Ducona vergroot haar opslagcapaciteit en efficiëntie met een 2D- shuttlesysteem voor zo’n 2.700 palletlocaties. Dit systeem heeft een initiële capaciteit van 20 pallets inslag en 55 pallets uitslag per uur, maar is schaalbaar tot ruim 100 pallets uitslag per uur.

Dematic automatiseert het transport vanaf de productie met drie D1000 AMR’s, in plaats van anders 320 m aan conveyors. Voor het shuttlesysteem werkt Dematic samen met de Stow Group. Als systeemintegrator in WMS/WES-software en uitgebreide oplossingen voor intralogistieke automatisering kan Dematic aan Ducona een maatwerkoplossing bieden door standaard componenten te combineren. Door de gehele oplossing te besturen met Dematic-software, krijgt Ducona de beschikking over een holistische oplossing.

AMR's

De automatische mobiele robots kunnen verschillende ladingen flexibeler vervoeren dan andere transportoplossingen, zoals een transportband en monorail. Bedrijven kunnen daarmee sneller anticiperen op veranderingen in hun processen en ordervolumes, zodat ze voldoen aan de behoefte om op een flexibele wijze de schaalbaarheid te vergroten. AMR’s zijn ook bedrijfszeker en eenvoudig te implementeren in meerdere omgevingen.

Ducona heeft Dematic gekozen door diens kennis om standaard componenten te integreren in een flexibel schaalbare totaaloplossing. Verder is het bedrijf in Aalten te spreken over het uitgebreide en toekomstgerichte concept, dat nauw op de behoeften aansluit. Voor Dematic is de keuze van Ducona een kans om een AMR-systeem te introduceren in Nederland, dat wordt aangestuurd door zijn WES-softwareplatform, geïntegreerd in een totaaloplossing.

Ducona

Ducona Holland in Aalten is een snelgroeiend familiebedrijf dat ruim 250 miljoen PET-flessen en -verpakkingen per jaar produceert. Deze worden als een standaard of op maat vervaardigde verpakking gebruikt voor frisdranken, verse sappen, bier, wijn, zuivel, melk, sauzen, dressings, siroop chemicaliën, autoproducten, wasmiddelen en detergenten. Om meer producten voor klanten op voorraad te kunnen houden en de interne processen aanzienlijk te verbeteren, investeert het bedrijf in automatiseringsoplossingen voor een efficiëntere opslag en optimaliseren van het transport vanaf de productie.

Foto: Dematic