'Tomorrowland' voor Industrie 4.0

Mon Apr 29 2024

04 29

'Tomorrowland' voor Industrie 4.0

08/01/2024

Door Ad Spijkers

Van 31 januari tot en met 2 februari vindt in Kortrijk Xpo voor de zevende maal de vakbeurs Indumation.be plaats.


     

Volgens organisator Industrialfairs biedt de eind deze maand te houden vakbeurs een ongeëvenaard aantal exposanten, diverse nieuwe podia, lezingen en een Tech Festival voor de nieuwshongerige roedel 'techwolven' van morgen. De bezoeker krijgt tijdens het evenement een scala aan innovaties op gebied van robotica, motion control, sensor-en visietechniek, IoT en slimme geconnecteerde componenten voorgeschoteld.

Veel bezoekers verwacht

De organisatie verwacht meer dan 10.000 bezoekers uit de Benelux-industrie op de afspraak. Traditioneel staat de bezoekersregistratie open voor professionals uit alle takken van de industrie (maak- en procesindustrie, logistiek, machinebouw, aerospace, energie- en nutsbedrijven, etc.) en publieke sectoren. Dat geldt ongeacht de functie, afdeling of beslissingsniveau. De organisatie adviseert Indumation.be het best in teamverband (OT en IT) te bezoeken om hun volgende techno-strategische inzichten en uitrolscenario’s af te stemmen. Ook studenten aan universiteiten, technische hogescholen en derdegraads middelbare scholieren (onder begeleiding) worden verwelkomd.

Volgens goede traditie biedt Indumation.be de beursvloer elke dag een goed gevuld programma aan Expert Classes. Deze bieden inzichten, best practises en ervaringen rondom de zeven technologieroutes. Gerenommeerde industriële bedrijven geven inzicht achter de schermen, maar ook diverse kenniscentra nemen de bezoekers mee in actuele ontwikkelingen, inzichten en toekomstperspectieven. Na iedere sessie kunnen bezoekers vrijblijvend met de sprekers in gesprek gaan en hun vragen voorleggen in de Connectivator Bar.

Beursvloer

De beursvloer van Indumation.be 2024 is 24.000 m2 groot. Die is gevuld met zowel de grootste industriële technologieproviders als jonge tech-startups, die de industriële automatisering van morgen vandaag al demonstreren. Dit gebeurt in zeven technologieroutes die bezoekers op voorhand, op maat en tijdsefficiënt kunnen selecteren. 250 technologiepartners tonen de meest innovatieve componenten, aandrijvingen, elektronica, applicaties en oplossingen voor industriële automatisering en Industrie 4.0 voor maak- en procesindustrie en infrastructuur.

Indumation.be 2024 wordt daarmee een 'all-in one' ervaring, die (na registratie online vooraf) gratis is te bezoeken. Op donderdagavond (1 februari) is er bovendien een 'bruisende nocturne' van 18.00 tot 22.00 uur.

Voor MKB

Vrijdag 2 februari wordt Indumation.be 2024 'the place to be' voor kleinere industriële ondernemingen. Dit zijn doorgaans ondernemingen waarvan directies en afdelingshoofden kampen met beperkte mogelijkheden, krappe agenda’s en beschikbare medewerkers. Praktische inzichten worden laagdrempelig gecombineerd met een efficiënt beursbezoek met drinks & bites voor teams de beurs aandoen.

Bedrijfsteams die zich hiervoor inschrijven krijgen twee heel praktijkgerichte Immersion Classes (Smart Maintenance en Collaborative Technology) voorgeschoteld, ingeleid door twee experts, gevolgd door een bezoek aan de beurs met highlights over beide expertises.

Foto: Indumation.be