ABB hernoemt AMR's van ASTI

Wed Oct 04 2023

10 04

ABB hernoemt AMR's van ASTI

23/09/2022

Door Ad Spijkers

De voertuigen van ASTI Mobile Robotics hebben een nieuwe naam gekregen en zijn geïntegreerd in het portfolio van ABB.


     

Na de overname van ASTI Mobile Robotics in 2021 heeft ABB zijn eerste reeks autonome mobiele robots (AMR's) omgedoopt. Sinds de toevoeging van AMR's aan het portfolio, is ABB naar eigen zeggen het enige bedrijf met een geïntegreerd aanbod van robots, AMR's en oplossingen voor machineautomatisering.

De oplossingen van ASTI Mobile Robotics hebben nu een nieuwe naam gekregen. Ze zijn geïntegreerd in ABB's portfolio en gegroepeerd onder de naam Flexley, wat wijst op de flexibiliteit van de operaties die de AMR's bieden. De eerste modellen die op de markt worden gebracht, Flexley Tug en Flexley Mover, omvatten toepassingen zoals trekken, karrentransport tot 2000 kg, het heffen en vervoeren van rekken, containers en pallets van 1.500 kg.

AMR-oplossingen

Voortbouwend op ASTI's gebruik van op laserscanners gebaseerde 2D SLAM-navigatie, zullen de toekomstige autonome mobiele robots van ABB ook profiteren van de VSLAM-technologie van Sevensense Robotics waarmee mobiele robots door complexe en dynamische omgevingen. Sevensense is een Zwitserse start-up in ABB's portfolio van partnerbedrijven Deze technologie opent nieuwe mogelijkheden voor flexibele productie. De kunstmatige intelligentie maakt ABB's AMR's net zo autonoom als zijn robotarmen, terwijl het werk productiever en veiliger wordt voor mensen.

ABB levert al AMR-oplossingen voor klantprojecten en heeft samengewerkt met de strategische partner Expert Technology Group in het VK om een complete assemblagelijn te leveren op basis van AMR's. Deze oplossing was voor een technologische start-up die revolutionaire producten produceert voor de aandrijflijn van elektrische voertuigen. De automatiseringsoplossing transporteert producten tussen gerobotiseerde automatiseringscellen en handmatige assemblagestations en combineert het gebruik van ABB-robots, vision-functiepakketten en AMR's.

De integratie van ASTI in ABB omvat een volledige rebranding van al zijn kantoren en fabrieken, evenals de lancering van een nieuwe website. De naam ASTI blijft behouden in de ASTI Foundation, die in 2017 werd opgericht om jonge mensen op te leiden en de vaardigheden te bieden om te gedijen in een tijdperk van digitale transformatie.

Foto: ABB