Qing kiest voor het Robovision IA-platform

Wed Apr 24 2024

04 24

Qing kiest voor het Robovision IA-platform

13/04/2023

Door Ad Spijkers

Robovision in Gent heeft met ingenieursbureau Qing in Arnhem een nieuwe implementatiepartner.


     

Qing zal het AI-platform van Robovision kunnen integreren in de innovatieve en technologische systemen die het ingenieursbureau ontwikkelt voor bedrijven in de landbouw- en voedingsindustrie. Volgens het bedrijf kunnen zijn klanten met het AI-platform met zo min mogelijk risico en zorgen automatiseren.

Uitdagende branche

Productiebedrijven staan voor veel uitdagingen, zoals hoge energiekosten, arbeidstekorten, snel veranderende technologieën en wereldwijde concurrentie. Zowel Qing als Robovision willen die uitdagingen aangaan en hebben daarom de handen ineen geslagen: Qing ontwikkelt en integreert end-to-end oplossingen en past daarbij waar nodig robotica toe, Robovision levert het AI-platform. De bedrijven willen met een nauwe samenwerking complexe use cases in steeds veranderende omgevingen aanpakken.

Qing los complexe problemen in de voedingsmiddelenindustrie en landbouw op met innovatieve technologieën zoals AI. De engineers van het bedrijf bouwden vroeger zelf de AI-algoritmes, maar vonden dat dat efficiënter kon. Het bedrijf implementeert nu het platform van Robovision om AI-modellen in de voedingsmiddelenproductie te creëren en te onderhouden.

Sneller en beter

Dankzij het platform van Robovision kan het bedrijf in Arnhem sneller werken en zorgen voor een betere kwaliteit. Bovendien presteren de algoritmen nu beter. Robovision heeft een team van engineers die er fulltime mee bezig zijn.

Robovision is ook een enabler, aldus Qing. Er zijn eenvoudig niet genoeg datawetenschappers beschikbaar voor alle bedrijven die algoritmen moeten bouwen. Met het platform van Robovision kunnen klanten nieuwe technologieën succesvol introduceren en onderhouden, zonder dat ze eigen data-engineers of eerdere ervaring met AI nodig hebben. Qing helpt klanten in het begin om het platform te gebruiken, maar deze nemen de controle in hun eigen tempo over.

De samenwerking tussen beide bedrijven kan niet alleen winstgevend zijn voor agrifoodproducenten, maar ook voor machinebouwers. Qing zou bijvoorbeeld in een project een AI-gestuurd kwaliteitscontrolesysteem kunnen ontwikkelen en installeren op een specifieke voedsellijn. Maar het bedrijf kan ook machinebouwers helpen met de innovatie van een AI-gestuurd machineconcept, wanneer ze specifieke vaardigheden en/of middelen nodig hebben.

De foto toont vanaf links Thomas Van den Driessche (CEO Robovision), Bram de Vrught (managing director Qing) en Jonathan Berte (oprichter en voorzitter van Robovision). Foto: Robovision