Samenwerking Pudu en SoftBank

Mon Apr 29 2024

04 29

Samenwerking Pudu en SoftBank

17/10/2023

Door Ad Spijkers

De samenwerking moet de commerciële dienstverlenende robotica-industrie naar een hoger niveau tillen.


     

Pudu Robotics in Shenzhen (bij Hongkong) is een strategisch partnerschap aangegaan met SoftBank Robotics in Tokyo. De samenwerking heeft tot doel de commerciële dienstverlenende robotica-industrie naar een hoger niveau te tillen. Ditx wllen de partijen realiseren door de expertise van SoftBank Robotic op de Japanse markt te combineren met Pudu's expertise op het gebied van bezorg- en schoonmaakrobots.

Samenwerking

Pudu Robotics wil proactief de wijde wereld in, terwijl het zijn sterke positie op de thuismarkt behoudt. Het bedrijf is in Japan bekend om zijn katvormige robot BellaBot en heeft een aanzienlijk marktaandeel veroverd voor cateringservicerobots in Japan. De brede productlijn stelt bedrijven in verschillende sectoren in staat het volledige potentieel van robotoplossingen te benutten om de servicekwaliteit, klantervaring en kostenefficiëntie voor bedrijfsexploitanten te verbeteren. De onderneming ziet de samenwerking met SoftBank Robotics als erkenning van de waarde die de Chinese onderneming met zich meebrengt. Het bedrijf zal producten en diensten blijven leveren aan zijn partners en klanten, zoals het dat altijd heeft gedaan.

Softbank Robotics is de samenwerking met Pudu Robotics aangegaan, omdat de onderneming haar aanbod op het gebied van commerciële servicerobots in Japan kan verbeteren. Het Japanse bedrijf ziet in de samenwerking een versterking van zijn missie om geavanceerde robottechnologieën te leveren. Ook kan het bedrijven helpen de uitdagingen op het gebied van personeel aan te pakken en de algehele efficiëntie te verbeteren.

Pudu en SoftBank

Pudu Robotics houdt zich bezig met ontwerp, R&D, productie en verkoop van commerciële servicerobots. Het bedrijf heeft in meer dan 60 landen over de hele wereld bijna 70.000 eenheden verkocht. De robots van het bedrijf worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan industrieën, waaronder restaurants, detailhandel, horeca, gezondheidszorg, entertainment en productie.

SoftBank Robotics draagt met robotoplossingen bij aan de ontwikkeling van de technologie. In 2014 lanceerde het bedrijf Pepper, zijn eerste robot die menselijke emoties kan herkennen. In 2018 volgde een autonome AI-schoonmaakrobot, een robot voor het leveren van meerdere in 2021. Advies over geautomatiseerde logistieke oplossingen volgde in 2022. De onderneming heeft kantoren op twaalf locaties over de hele wereld en de robots worden in meer dan zeventig landen gebruikt.

Foto: Pudu Robotics