Gerald Vogt nieuwe CEO Stäubli Groep

Thu Feb 25 2021

02 25

Gerald Vogt nieuwe CEO Stäubli Groep

13/01/2021

Door Ad Spijkers

Gerald Vogt is per 1 januari CEO geworden van de Stäubli Group, dat zijn hoofdkwartier heeft in Horgen (CH). Hij is de opvolger van Rolf Strebel die met pensioen is gegaan.


     

Vogt was voorheen verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van de divisie robotica. Hij wordt opgevolgd door Christophe Coulongeat.

Met deze opvolging in het management zet Stäubli de koers uit om haar groei consequent voort te zetten en haar marktpositie wereldwijd verder uit te breiden, met name in Noord-Amerika en Azië.

Nieuwe CEO

Met Vogt heeft een ervaren manager uit eigen gelederen het management van het familiebedrijf overgenomen. De Frans-Duitse ingenieur en bedrijfseconoom is sinds medio 2016 verantwoordelijk voor de wereldwijde Robotica business als Group Division Manager en maakt nu deel uit van de Groepsdirectie.

Toen hij bijna twintig jaar geleden bij Stäubli kwam, verhuisde Vogt aanvankelijk van de ontwikkelings- en productievestiging in Faverges (F) voor enkele jaren naar de Verenigde Staten. Als divisiemanager breidde hij de Noord-Amerikaanse activiteiten aanzienlijk uit. Daarna keerde hij terug naar Faverges als hoofd ontwikkeling voordat hij als baas van Stäubli Robotics in Bayreuth de verantwoordelijkheid voor het Duitse bedrijf overnam.

Om een soepele overgang te waarborgen en om zich voor te bereiden op zijn toekomstige taken als CEO heeft de Raad van Bestuur Vogt begin 2020 benoemd tot de aangewezen opvolger van Rolf Strebel. Sindsdien heeft Vogt de huidige CEO begeleid en is hij verantwoordelijk voor de introductie en implementatie van de nieuwe bedrijfsstrategie voor Stäubli tot 2030.

Divisie robotica

Christophe Coulongeat heeft op 1 januari 2021 de wereldwijde verantwoordelijkheid voor de Roboticadivisie op zich genemen. De Franse manager is sinds 2018 adjunct-divisiedirecteur en heeft eerder uitgebreide ervaring opgedaan in de verpakkings- en automatiseringsindustrie in Frankrijk, Oostenrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland.

Foto: Staübli