Crossdocking met AMR's van Geek+

Thu Mar 28 2024

03 28

Crossdocking met AMR's van Geek+

05/04/2022

Door Ad Spijkers

Een nieuwe oplossing verhoogt het aantal winkels dat door elke crossdocking-terminal wordt ondersteund, met meer dan een verdubbeling van de doorvoer.


     

Geek+, fabrikant van autonome mobiele robots (AMR's) in Beijing, verwacht met zijn nieuwe efficiënte crossdocking-oplossing veranderingen teweeg te brengen in de toeleveringsketen van levensmiddelen. Supermarktketens kunnen nu goederen met een korte houdbaarheid snel naar locaties voor hun klanten te krijgen. De verblijftijd is kort en de picksnelheid hoog. De oplossing is geschikt voor de leveringsbehoeften op dezelfde dag van de reguliere e-commerce, detailhandel, vers voedsel en andere scenario's met een korte houdbaarheid.

Crossdocking

Crossdocking is het overslaan van goederen in een distributiecentrum van het ene transportmiddel naar het andere. Traditionele crossdocking-benaderingen ontvangen en verzenden volumes van 150-200 pakketten per uur. Geek+ P800-robots verwerken de voorraad met een snelheid van 300 tot 500 pakketten per uur, met een nauwkeurigheid van de orderafhandeling van 99,99%.

Het systeem plaatst voedsel en andere bederfelijke waren zo snel mogelijk in de schappen van de supermarkt en minimaliseert verspilling terwijl de meest verse ingrediënten van de beste kwaliteit aan de consument worden geleverd. Door crossdocking toe te vertrouwen aan robottechnologie, kan de tijd die voedingsmiddelen in opslag doorbrengen, worden geminimaliseerd. Dit maximaliseert de tijd dat de goederen in de supermarkten liggen .

Snelheid

De AMR's van Geek+ vereenvoudigen de crossdocking-activiteiten. Ze pakken hele pallets op en zetten ze direct weg zonder ze te ontstapelen. Geavanceerde algoritmen beheren de voorraad, stellen order van pallets samen en leveren deze vervolgens automatisch af bij afhaalpunten. Dankzij de flexibiliteit van de oplossing kunnen tijdelijke opslag en orderverzameling tegelijkertijd in hetzelfde gebied worden gedaan. De vermindering van de ruimte en de mogelijke stappen tussen ontvangst en distributie betekent dat één DC meer winkels kan ondersteunen.

De oplossing kan in slechts twee maanden worden geïmplementeerd en operationeel zijn, wat betekent dat de productiviteitsverhoging en het investeringsrendement snel kunnen worden gerealiseerd. Twee grote wereldwijd actieve supermarktketens hebben de nieuwe crossdocking-technologie van Geek+ al in hun distributiecentra geïmplementeerd. Nauwkeurige distributie, lage retour- en schadepercentages en snelle distributie zullen voor supermarkten over de hele wereld de norm worden.

Foto: Geek+