Geavanceerde robot voor massage

Wed May 01 2024

05 01

Geavanceerde robot voor massage

10/10/2023

Door Ad Spijkers

Startup Robosculptor heeft een robotsysteem ontwikkeld dat kan worden gebruikt voor zorgdoeleinden zoals chirurgie en massage.


     

Het bedrijf in Dubai concentreert zich in eerste instantie op wat je zou kunnen omschrijven als de vrijetijdskant van de gezondheidszorg: massagetherapie. Het systeem is gedemonstreerd in de Verenigde Arabische Emiraten, waar talloze hotels en toeristenoorden klant kunnen worden.

Massagesysteem

Het massagesysteem is ontwikkeld door een team van hoogopgeleide ingenieurs, softwareontwikkelaars, tech-enthousiastelingen en visionairs. Het bedrijf zegt dat zijn toewijding aan innovatie en uitmuntendheid het ertoe aanzet een revolutie teweeg te brengen in de esthetische behandelingsindustrie. De wil om baanbrekende ervaringen te creëren, heeft ertoe geleid dat het bedrijf kunstmatige intelligentie en innovatieve techniek in robotica heeft geïntegreerd.

De Robosculptor kan worden gebruikt voor een breed scala aan niet-invasieve lichaamsbehandelingen waarbij real-time positionering van het menselijk lichaam vereist is. Dit omvat onder meer behandelingen zoals medische massage, laserontharing en huidverjonging. De Robosculptor biedt plaats aan een verscheidenheid aan hulpmiddelen die eenvoudig aan het systeem kunnen worden bevestigd om aan specifieke behandelingsbehoeften te voldoen.

Een van de kenmerken van de Robosculptor is de real-time beheersing van de positionering ten opzichte van het lichaam en aanpassing van de applicator. Tijdens een sessie kunnen patiënten onvermijdelijk bewegen. Daarom bewaakt en past het systeem het traject en de beweging voortdurend aan. Dit wordt mogelijk gemaakt door een real-time 3D dynamische controle van de positionering van het lichaam. Het systeem vereist invoer van de geschatte gegevens van het lichaam van de patiënt, zoals gewicht en lengte. Vervolgens scant een snelle 3D-camera in slechts tien seconden het lichaam, waardoor een 3D-model ontstaat. Als de patiënt beweegt, bouwt het systeem onmiddellijk een nieuw traject en een nieuwe kaart van de beweging van het hulpmiddel op.

Robots in de VAE

De Emiraten ontpoppen zich als een centrum van robotica-innovatie. Recente gegevens duiden op een opwaartse trend in de zoekopdrachten naar medische robots (met 67%), robots met AI (met 50 %) en de voordelen van robots (met 150%). Deze toename van de belangstelling weerspiegelt het belang van robotica in de groei en ontwikkeling van het land.

Het gebruik van robots in de medische en zorgsector zorgt voor veranderingen. Chirurgen in de Emiraten wenden zich steeds meer tot door robots geassisteerde chirurgie om complexe procedures met grotere nauwkeurigheid en efficiëntie uit te voeren. Volgens een recent rapport zal de markt voor medische robotica in de VAE in 2025 naar verwachting 182 miljoen dollar bedragen, na een jaarlijkse groei van 14,2% tussen 2020 en 2025.

De toenemende belangstelling voor robots met AI in zoekopdrachten ondersteunt ook de trend om verschillende industrieën in de VAE te transformeren. Van productie tot horeca willen ondernemers de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen. Volgens een rapport van PwC zal AI in 2035 naar verwachting 182 miljard dollar bijdragen aan de economie van de VAE.

De interesse in robotica en AI weerspiegelt de wil van de VAE om opkomende technologieën te omarmen om groei en innovatie te stimuleren. Daarmee speelt het land in op een te verwachten toekomstige afname van de olie-export. Met recente aankondigingen over de lancering van ‘s werelds grootste geïntegreerde afvalbeheersysteem willen de Emiraten zich ook positioneren als mondiaal knooppunt voor duurzame technologie. De verwachting is dat robotica hierin een belangrijke rol zal spelen.

Foto: Robosculptor