Beeldverwerking met 2D, 3D en AI

Sun Apr 28 2024

04 28

Beeldverwerking met 2D, 3D en AI

26/06/2023

Door Ad Spijkers

IDS presenteert op de Automatica in München nieuwe ontwikkelingen voor slim gebruik van 2D, 3D en intelligente camera's.


     

Onder het motto 'We make machine vision simple' biedt Imaging Development Systems uit Obersulm (15 km oostelijk van Heilbronn) veel opties voor machine vision, afhankelijk van de behoeften en toepassing van de klant. Zo kan de NXT Malibu neurale netwerken tot twintig keer sneller laten werken dan de andere cameramodellen van de IDS NXT-serie. De camera  maakt op AI gebaseerde beeldevaluaties in het live-beeld mogelijk.

Portfolio

Met Denknet biedt het bedrijf een NoCode-oplossing voor complexe beeldevaluaties. Dankzij de nieuwste software-update voor de IDS peak SDK kan iedereen die standaard 2D-camera's van IDS gebruikt, de mogelijkheden van inferentie op een pc testen zonder extra kosten of accessoires.

Op de beurs toont IDS ook de nieuwe industriële cameramodellen uEye+ Warp10 (foto) met een snelle 10GigE-interface, TFL-vatting en sensoren tot maar liefst 45 MP. Wie vooral op de prijs let, kan de mogelijkheden van het voordelige portfolio onderzoeken. De focus ligt hier op de nieuwe uEye+ XLS, de kleinste boardcamera in het assortiment. Ook op het gebied van 3D-vision is er nieuws: het bedrijf presenteert de 3D-camera Ensenso C, die zowel 3D- als kleurinformatie levert.

Foto: IDS