Collaborative robot voor zware payloads

Mon Apr 29 2024

04 29

Collaborative robot voor zware payloads

01/03/2023

Door Ad Spijkers

De robuuste Omron TM20 kan zware belastingen aan en verbetert de cyclustijden.


     

Omron introduceert een nieuwe cobot met een laadvermogen van 20 kg. De TM20 is geschikt voor taken als palletiseren, machinebelading en materiaalverwerking. Ondanks zijn kleine voetafdruk kan de Omron TM20 zware belastingen aan en heeft hij een bereik van 1,3 m. De TM20 is ontworpen om samen te werken met andere producten van Omron, waaronder sensoren, controllers en software. Het bedrijf biedt industriële klanten hiermee een uitgebreide automatiseringsoplossing.

Lage massa

Een van de belangrijkste kenmerken van de Omron TM20 is de lage massa: slechts 33 kg. Hierdoor kan hij eenvoudig worden geïntegreerd met mobiele robots, wat zorgt voor meer flexibiliteit en efficiëntie in industriële omgevingen. De robot is voorzien van speciale afschermingen van verbindingen ter bescherming tegen snijolie en andere gevaarlijke materialen, waardoor hij geschikt is voor het beladen van machines.

Volgens Omron is de TM20 gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veilig. Hij ontlast operators van taken die zwaar tilwerk vereisen en werkt veilig zij aan zij met mensen. De ROI-calculator van het bedrijf ondersteunt bedrijven bij het evalueren van een investering in collaborative robots, inclusief eenvoudige en betaalbare leasemogelijkheden. Daarnaast biedt de onderneming ondersteuningsservices, waaronder installatie, training en onderhoud, om ervoor te zorgen dat klanten het meeste uit hun investering halen.

Foto: Omron