AMR voor de grafische industrie

Sat Apr 27 2024

04 27

AMR voor de grafische industrie

26/03/2024

Door Ad Spijkers

HP en MoviĜo Robotics hebben een autonome mobiele robot (AMR) geïntroduceerd voor de grafische industrie.


     

De Ŝharko5 heeft kortere vorken dan andere pallettransportvoertuigen en is ontworpen voor het transport van pallets met printmedia. De AMR kan media rechtstreeks in en uit persen laden en lossen.

Voor drukkerijen

De Ŝharko5 maakt deel uit van een totaaloplossing die behalve uit een robot bestaat uit een intelligente softwareoplossing genaamd Indi. Deze is ontworpen om te communiceren met HP Indigo Presses. De software maakt interfaces met persen mogelijk en beheert palletlocaties in het magazijn en in de buurt van persen en finishers.

Gecombineerd met de autonome mobiele robots functioneert de oplossing voor pallettransport in elke drukkerij. Hierdoor wordt handmatige arbeid bespaard en de workflow gestroomlijnd, terwijl de persen continu operationeel blijven. In combinatie met de HP Semi-Autonomous Press-kit werken de pers en de AMR synchroon samen.

De pers kan opdrachten automatisch sorteren op substraat en de volgende afwerklijn, waardoor efficiënte palletplannen voor de productie worden gemaakt. Deze plannen worden proactief aan de Ŝharko AMR gecommuniceerd, zodat deze de juiste media uit het magazijn kan halen voordat de pers klaar is met de laatste media. Wanneer de pers klaar is met de huidige media, vervangt de Ŝharko5 de pallet in de pers en maakt alle ongebruikte media klaar voor retour naar het magazijn. De AMR haalt vervolgens de afgewerkte pallet op en brengt deze naar de finisher in het palletplan. De oplossing kan een reeks buffers beheren ter ondersteuning van het ophalen en wegbrengen van de benodigde media.

Voordelen

Wat de gecombineerde oplossing van MoviĜo Robotics en HP onderscheidt, is dat eerstgenoemde de Ŝharko5 van de grond af aan hebben ontwikkeld om de grafische industrie te bedienen. De AMR heeft een kleiner profiel dan een palletwagen, waardoor hij, samen met zijn geavanceerde navigatiesensoren, op een actieve productievloer kan werken zonder dat er wijzigingen op de werkvloer hoeven te worden aangebracht. Het kleine profiel van de Ŝharko5 en de mogelijkheid om pallets vanuit beide richtingen op te pakken, geven hem ook de mogelijkheid om HP's B2-persen te laden en te lossen. Dankzij deze innovatie kan één enkele persoperator toezicht houden op meerdere persen.

Het ontwerpen en bouwen van autonome mobiele oplossingen is de kern van MoviĜo Robotics dat is gevestigd in Haarlem. Het bedrijf werkt samen met HP om de grafische industrie te helpen op weg naar het volgende niveau van automatisering. De Ŝharko5 AMR is voorzien van de modernste technologie voor een naadloze samenwerking met HP Presses.

Foto: MoviĜo Robotics