AutoStore lanceert nieuwe robot

Sat Apr 27 2024

04 27

AutoStore lanceert nieuwe robot

23/10/2023

Door Ad Spijkers

De R5 Pro maakt ruimte vrij voor extra producten in het magazijn en verbetert de robotefficiëntie tegen een lagere TCO.


     

AutoStore in Nedre Vats (tussen Stavanger en Bergen) introduceert de R5 Pro Robot, de nieuwste versie van de in de praktijk beproefde R5 Robot van het bedrijf. De nieuwe robotoplossing is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van grootschalige e-commerce-activiteiten. Hierbij wordt de nadruk gelegd op een beter ruimtegebruik, hogere prestaties en lagere totale eigendomskosten (TCO) voor bedrijven die op grote schaal multishift-operaties uitvoeren.

Voor grote systemen

AutoStore wijst op de groeiende vraag naar grote systemen met hoge doorvoer in de e-commercesector. De R5 Pro vergroot de productiviteit per robot tijdens langdurige operaties en optimaoliseert het ruimtegebruik. Door de lagere total cost of ownership wordt de winstgevendheid van de klant vergroot.

De belangrijkste eigenschappen van de R5 Pro Robot zijn:

  • Verbeterde productiviteit. Door de R5 Pro op een grote AutoStore-locatie in te zetten, kunnen klanten het aantal benodigde robots op hetzelfde netwerk met maximaal 15% verminderen. Dit in vergelijking met het gebruik van de R5 Robot, waardoor betere routering en verbeterde systeemefficiëntie mogelijk zijn.
  • Continu bedrijf. Het gebruik van een LTO-batterij (Lithium-Titanium Oxide) in de R5 Pro maakt snel opladen mogelijk, waardoor de individuele robotbeschikbaarheid tijdens meerploegendienst wordt verbeterd.
  • Ruimte- en kostenoptimalisatie. Er zijn tot 86% minder laders nodig met de LTO-batterij, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van de magazijnruimte of het verkleinen van de voetafdruk. Bovendien realiseren klanten aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van de elektrische infrastructuur.

Meerploegendiensten

De R5 Pro is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van e-commerce organisaties met grootschalige meerploegendiensten. De introductie verbetert zowel de marktpositie van AutoStore als de waardepropositie voor klanten die grote systemen en operaties met hoge doorvoer beheren. Deze magazijnen worden doorgaans gekenmerkt door langere bedrijfsuren en een aanzienlijk aantal robots.

De mogelijkheid om de oplaadtijd tijdens werkzaamheden met meerdere ploegen te verkorten biedt een groot potentieel voor verbeterde productiviteit. De verwachte hogere productiviteit per robot betekent dat klanten minder robots en laders nodig hebben om de vereiste doorvoer te bereiken.

Officieel distributeur voor AutoStore in Nederland is Element Logic in Elst.

Foto: AutoStore