Samenwerking Hai Robotics, GreyOrange

Sat Apr 27 2024

04 27

Samenwerking Hai Robotics, GreyOrange

13/12/2023

Door Ad Spijkers

De hardware van eerstgenoemde en de software van de tweede verhogen samen de doorvoer, opslagdichtheid en flexibiliteit in magazijnen.


     

GreyOrange, specialist in geautomatiseerde robotfulfilment- en voorraadoptimalisatiesoftware, en HAI Robotics, aanbieder van geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen (ASRS), verhogen hun strategische samenwerking, wat moet resulteren in concurrentievoordelen voor klanten. Na ruim twee jaar samenwerking zorgen software van GreyOrange en hardware van HAI Robotics samen voor een hogere doorvoer, opslagdichtheid en flexibiliteit, wat resulteert in versnelde klantactiviteiten en groei.

Complexe operaties

In slechts twee jaar hebben beide partijen samen meer dan tien projecten voltooid, waarmee ze een aantal van uitdagende fulfilment-operaties hebben helpen oplossen. Tot deze gebruikers behoren de grootste retailer in de VS, een van de grootste moderetailers ter wereld en andere grootschalige retailers in de VS en Europa.

De twee bedrijven creëren een geavanceerd aanbod voor magazijnen en distributiecentra over de hele wereld. Het fulfilment orkestratieplatform van GreyOrange (GreyMatter) maakt gebruik van de Multi-agent Orchestration (MAO) mogelijkheden om zowel HAI's 'Tote to Person' AMR's als GreyOrange's 'Rack to Person' AMR's op één netwerk te verbinden. Hierdoor worden complexe of cross-functionele operaties op een locatie verenigd tot gestroomlijnde operaties.

De ASRS van HAI Robotics biedt een grote flexibiliteit met hoge opslagdichtheid voor bakken, trays, dozen of extra grote items binnen een geautomatiseerd opslagsysteem. De goederen-naar-persoon systemen van het bedrijf kunnen worden gebouwd met behulp van vrijwel alle industriestandaard stellingen en containers. Systemen kunnen verschillende hoogtes hebben tot 10 m en variërende containergroottes en materiaal, opgeslagen tot vif bakken diep. De HAI-systemen kunnen worden aangepast om klanten vooruit te helpen op manieren die conventionele opslagtechnologieën voorheen niet konden bereiken.

Oplossing

De gezamenlijke oplossing met het GreyMatter fulfilment orkestratieplatform van GreyOrange creëert een oplossing die maximale operationele efficiëntie, een hogere snelheid bij de orderafhandeling en een verbeterde ordernauwkeurigheid kan bieden. Het partnerschap van de twee bedrijven biedt een uniforme oplossing voor alle technologieën, terwijl het de mogelijkheid biedt om zich aan te passen aan de stijgende vraag en het steeds evoluerende consumentengedrag.

Samen bieden de bedrijven eindgebruikers de doorvoer die ze nodig hebben om aan hun vraag te voldoen. Ook kunnen ze de opslagdichtheid en de flexibiliteit in hun magazijn optimaal benutten, zodat ze niet gebonden zijn aan een steeds veranderende omgeving.

Behalve de gelijktijdige orkestratie van de AMR's en ACR's van beide partijen met GreyMatter heeft de samenwerking geresulteerd in het direct verzamelen in on-demand verpakkingsdozen, waardoor extra handelingen bij het verzamelen worden geëlimineerd. Het strategische partnerschap biedt ook oplossing voor een volledig geïntegreerd micro-fulfillment center (MFC), dat beschikt over een hoge opslagdichtheid. Deze oplossing biedt de flexibiliteit om bestellingen in minder dan een uur uit te voeren.

Grey Orange heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta en zijn Europese hoofdvestiging in Laatzen (bij Hannover). HAI Robotics heeft het hoofdkantoor in Shenzhen (bij Hongkong) en zijn Europese vestiging in Hoofddorp.

Foto: HAI Robotics