AutoStore tool maakt opslagdata efficiënter

Tue Feb 07 2023

02 07

AutoStore tool maakt opslagdata efficiënter

06/12/2022

Door Ad Spijkers

Om bedrijven te helpen datagestuurde inzichten te verzamelen en ernaar te handelen, lanceert het bedrijf Unify Analytics.


     

Gegevensbeheer is een van de meest prominente uitdagingen op het gebied van warehousing. Unify Analytics is een nieuw cloudgebaseerd service- en dataplatform van AutoStore. Hiermee kunnen gebruikers van het geautomatiseerd opslag- en ophaalsysteem toegang krijgen tot data-gestuurde inzichten in hun systeem en de oorzaak van operationele uitdagingen identificeren.

Unify Analytics is beschikbaar in twee versies: een webapplicatie waar bedrijven realtime statistieken en analyses kunnen bekijken, en een API die naadloze integratie met externe applicaties van derden mogelijk maakt.

Data-gestuurd

Bedrijven kunnen meerdere voordelen behalen door geautomatiseerd opslaan en ophalen te combineren met data-gestuurde inzichten. Met deze data-analysetool kunnen bedrijven pro-actiever zijn en snel reageren op real-time uitdagingen.

Unify Analytics bestaat uit verschillende analysedashboards voor de prestaties. De dashboards bieden grafische presentaties van operationele informatie. Voorbeelden van beschikbare data zijn beschikbaarheid en aantal stops binnen het systeem, wachttijd per bak, gemiddelde afstand per robot en het aantal taken dat een klant in het systeem heeft voorbereid (elk uur). Het laat ook zien of de software en firmware zijn bijgewerkt.

"Data is alleen effectief als we de juiste parameters meten. We voegen momenteel een geselecteerde lijst met belangrijke statistieken toe en zullen geleidelijk nieuwe functies aan de software ontwikkelen en toevoegen, in nauw overleg met onze gebruikers", aldus het bedrijf.

In de volgende stadia van de technologie willen de ontwikkelaars een waarschuwingsfunctionaliteit opnemen. Eindgebruikers ontvangen dan via e-mail of sms een melding wanneer bepaalde voorwaarden worden geactiveerd, waardoor bedrijven snel kunnen reageren op operationele uitdagingen.

Eén dataplatform

Een AutoStore-systeem genereert continu grote hoeveelheden informatie. Hierdoor is het waardevol om een technologie te hebben die alle gegevens op één platform organiseert, goed beveiligd is en aan de beveiligingseisen voldoet. De nieuwe analysetool beveiligt de toegang tot real-time en gelogde gegevens en is alleen toegankelijk voor aangewezen eindgebruikers en distributiepartners. Autostore implementeert automatisch software-updates wanneer ze beschikbaar zijn, zonder systeemuitval.

Unify Analytics is intuïtief en gebruiksvriendelijk en vereist geen training of uitgebreide technische vaardigheden om te implementeren. Het webplatform en de API zijn vanaf 15 november beschikbaar.

Managementwissel

Met ingang van 1 januari 2023 is de huidige Chief Revenue Officer Mats, Hovland Vikse, benoemd tot CEO van AutoStore Holdings. De huidige CEO, Karl Johan Lier, blijft tot maart 2023 in dienst en zal met pensioen gaan, als onderdeel van een ordelijke en geplande overgang. Onder leiding van Lier Hovland Vikse verkocht de Noorse onderneming meer dan duizend systemen in 46 landen, met meer dan 42.000 robots die zo'n vijf miljard bakken verwerken.

Het hoofdkantoor van Autostore is gevestigd in Nedre Vats (noordelijk van Stavanger). In Nederland voeren diverse system integrators projecten uit met de opslagsystemen van het bedrijf.

Foto: AutoStore