Intelligente cobot-serie van Techman

Fri Dec 01 2023

12 01

Intelligente cobot-serie van Techman

16/12/2022

Door Ad Spijkers

Combinatie van een krachtige en nauwkeurige robotarm, AI-verwerking, vision-systeem en uitgebreide softwaresuite in één pakket.


     

Techman Robot heeft de introductie van zijn TM AI Cobot-serie aangekondigd. Het gaat om collaboratieve robots die een krachtige en nauwkeurige robotarm combineren met een native AI-inferentie-engine en een slim vision systeem. Het complete pakket is klaar voor gebruik in fabrieken, waardoor de overgang naar Industrie 4.0 wordt versneld.

Universeel bruikbaar

De AI Cobot werkt volgens het principe slim, eenvoudig en veilig. Door visuele verwerking in de robotarm te combineren, kan de cobot snel en nauwkeurig diverse taken uitvoeren. Daarbij kunt u denken aan pick-and-place, plaatsing op een AMR, palletiseren, lassen, halfgeleider- en productproductie, AOI-inspecties, foodservice-voorbereiding en andere toepassingen die kunnen worden versneld door AI vision.

Volgens Techman is het de enige serie intelligente robotarmen op de markt die is voorzien van een uitgebreide AI-softwaresuite. Deze omvat TM AI+ Training Server, TM AI+ AOI Edge, TM Image Manager en TM 3DVision, waardoor bedrijven hun systeem kunnen trainen en afstemmen op hun toepassing.

Nieuwe kansen

Met de alles-in-één geïntegreerde systeem en ondersteunende softwaresuite wil de Taiwanese producent toonaangevend zijn in de branche met gemakkelijke integratie, het versnellen van de productiviteit, het versterken van de kwaliteit en het bieden van nieuwe kansen.

De serie bestaat uit zes verschillende cobots, waarbij de TM16 en TM20 de nieuwste in de lijn zijn. De TM20 heeft het hoogste laadvermogen in de serie, met een maximum van 20 kg, terwijl de TM12 met 1300 mm het grootste bereik heeft. De AI Cobot-productserie zal in de toekomst nog worden uitgebreid met een versie met een draagvermogen van 25 kg. De cobots hebben het vermogen om de aanwezigheid en oriëntatie van hun omgeving te herkennen om verschillende taken uit te voeren. Ze kunnen zelfs resultaten van machines of testapparatuur lezen en dienovereenkomstig beslissingen nemen.

Het merk wordt in Europa vertegenwoordigd door Valk Welding in Alblasserdam.

Foto: Techman Robot