Servicerobot voor betere klantervaring

Mon Apr 29 2024

04 29

Servicerobot voor betere klantervaring

21/02/2024

Door Ad Spijkers

Pudu Robotics heeft zijn bezorg- en ontvangstrobot voorzien van geavanceerde camera's en lade-inspectie.


     

De fabrikant van commerciële servicerobotica uit Shenzhen brengt met KettyBot Pro zijn volgende generatie van zijn bezorg- en ontvangstrobot op de markt. Verbeteringen in de nieuwe generatie zijn onder meer betere betrokkenheid en gepersonaliseerde advertenties en geavanceerde camera's waarmee ze door smallere doorgangen kunnen navigeren. Ook is hij voorzien van slimme lade-inspectie op basis van visuele sensoren en en meer kleuropties.

Servicerobots

In 2024 verwachten restaurant- en retailklanten ervaringen die zijn afgestemd op hun voorkeuren, van merken die kunnen anticiperen op hun volgende wens. Behalve eten bezorgen en artikelen retourneren kan KettyBot klanten lokken, begroeten en begeleiden in dynamische omgevingen. Ook kan de robot advertentie-inkomsten genereren en de winkelervaring verbeteren.

Pudu Robotics hoorde van verschillende bedrijven dat het moeilijk is om een adequaat serviceniveau te handhaven omdat het personeel overwerkt en schaars is. Robots zoals KettyBot Pro helpen een handje door samen te werken met menselijk personeel. Ze verbeteren het leven door monotone taken uit te voeren, zodat medewerkers zich kunnen concentreren op diensten met meer toegevoegde waarde, zoals het verbeteren van de klantervaring. En mensen vinden het leuk dat ze met de robot kunnen praten.

Nieuwe functies

Sinds de lancering in 2021 wordt KettyBot al ingezet in omgevingen met veel verkeer door wereldwijde merken zoals fastfood-, elektronica- en supermarktketens. Deze bedrijven gebruiken de robot om bestellingen te bezorgen, menu-items en producten op de markt te brengen en gasten te verwelkomen. KettyBot Pro, de nieuwe commerciële servicerobot, beschikt over verschillende nieuwe productfuncties die de robotica-industrie vooruit helpen.

Zo heeft de robot een nieuwe RGBD-dieptecamera met een ultragroothoek waardoor de robot objecten beter kan detecteren en vermijden. Ook wordt de minimale vrije ruimte van KettyBot verkleind, waardoor de robot door nauwe doorgangen kan navigeren en werken in drukke eetzalen en winkels.

Met behulp van een fisheye-camera die boven de lade is geplaatst, kan de robot nu de aan- of afwezigheid van objecten op de lade detecteren. Zodra een klant zijn maaltijd heeft opgehaald, herkent de robot de voltooiing van de huidige taak en gaat hij door naar de volgende, zonder dat handmatige tussenkomst nodig is.

Door de integratie met het Pudu Open Platform kunnen gebruikers de uitdrukkingen, stem en inhoud van KettyBot Pro personaliseren, waardoor eenvoudige bediening en het creëren van gedifferentieerde diensten mogelijk wordt. Via het Pudu Merchant Management Platform kunnen bedrijven flexibel gepersonaliseerde advertenties, marketingvideo's en meer realiseren. Op het 18,5" scherm biedt de KettyBot Pro nieuwe mogelijkheden voor het promoten van menu-updates en nieuwe productmarketing voor restaurant- en retailklanten.

Verkrijgbaarheid

De KettyBot is nu verkrijgbaar in meerdere kleuren. De variëteit zal beter voldoen aan de esthetische voorkeuren van klanten, vooral in omgevingen zoals zakenlocaties en luxe hotels waar Pure Black vaak als de premium keuze wordt beschouwd.

Om aan de vraag naar zijn robots in de VS en de rest van de wereld te voldoen, bouwt het bedrijf twee nieuwe fabrieken in de buurt van Shanghai, die de jaarlijkse capaciteit van het bedrijf zullen verdrievoudigen. In Nederland worden de robots door diverse partijen op de markt gebracht.

Foto: Pudu Robotics