I-Team en Avular samen in reinigingscobots

Mon Aug 08 2022

08 08

I-Team en Avular samen in reinigingscobots

11/05/2022

Door Ad Spijkers

De bedrijven uit Eindhoven hebben op de vakbeurs InterClean 2022 hun geheel Nederlandse joint venture I-Botics aangekondigd.


     

Op InterClean 2022, de vakbeurs voor reiniging in Amsterdam RAI die deze week wordt gehouden, zetten beide Eindhovense bedrijven de volgende stap in hun al langer bestaande samenwerking. De nieuwe joint venture I-Botics zal de organisatiestructuur bieden voor een langdurig traject van autonome industriële reiniging. Samen willen I-Team en Avular een revolutie teweegbrengen in de professionele schoonmaakindustrie door innovatieve cobot-oplossingen op de markt te brengen.

De eerste mijlpaal is de release van de Cobotic-65, een volledig autonome cobotische schrob-zuigmachine. Deze mobiele robot wordt al in verschillende landen ingezet en is klaar voor grootschalige marktinzet.

Inbreng en missue

In de samenwerking brengt I-Team zijn inzicht in schoonmaak in en zorgt voor de afstemming tussen wat de schoonmaker nodig heeft en wat cobots bieden. De visie is erop gericht de schoonmaker in staat te stellen zich te concentreren op waar hij het beste in is: zijn getrainde menselijke oog gebruiken. Mensen kunnen dan aan verschillende complexe en gedetailleerde taken werken, terwijl het repetitieve werk door de cobot kan worden gedaan.

Avular brengt kennis over complexe sensoren, geavanceerde besturingsalgoritmen en efficiënte berekeningen in. Doel is om een veilige, betrouwbare en snelle autonome werking van de cobots te garanderen. Het hightech en modulaire robotautonomiesysteem van het bedrijf zorgt voor een slimme en efficiënte autonome bediening van reinigingsmachines.

Met de gecombineerde krachten van schoonmaak en robotica moet een verschuiving in de professionele schoonmaakbranche zijn te bewerkstelligen. De bedrijven zullen hun innovatiekracht gebruiken om meer baanbrekende autonome industriële schoonmaakoplossingen zoals de Cobotic-65 te realiseren.

Op de foto schudden Frank van de Ven (CEO van I-Team, links) en Yuri Steinbuch (Chief Business Officer bij Avular) elkaar de hand na het tekenen van de overeenkomst.

Foto: Avular