Denso volledig eigenaar van Certhon

Sun Apr 28 2024

04 28

Denso volledig eigenaar van Certhon

10/08/2023

Door Ad Spijkers

De Japanse onderneming heeft een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van de specialist in tuinbouwtechnologie.


     

Denso Corporation is naar eigen zeggen de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld. Certhon in Poeldijk is specialist in de ontwikkeling van glastuinbouwprojecten. In 2020 nam Denso al een minderheidsbelang in het familiebedrijf, nu neemt de Japanse robotbouwer alle aandelen van Certhon over.

Met de overname zullen verdere stappen gezet worden om dichter tot de antwoorden rond het wereldvoedselvraagstuk te komen, wat past in de strategie van beide bedrijven. De bedrijven gaan de kennis en expertise van Denso op gebied van automatisering combineren met de tuinbouwtechnieken en teeltkennis van Certhon. Hierdoor ontstaat een samenwerking om wereldwijd hoogwaardige tuinbouwprojecten te realiseren en waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld wordt.

Samen sterk

Denso heeft een internationaal netwerk en een sterke reputatie voor het ontwikkelen van geavanceerde technologie. Certhon kijkt er naar uit om de samenwerking verder vorm te geven. De investering van Denso zorgt ervoor dat het bedrijf in Poeldijk de continuïteit voor zijn medewerkers, klanten en leveranciers ook in de toekomst kan behouden. De overname biedt kansen die essentieel zijn voor een bedrijf als Certhon, dat altijd de grenzen van kwaliteit en innovatie wil verleggen.

Door de volledige overname van Certhon kan Denso Corporation haar inspanningen om wereldwijde uitdagingen op het gebied van voeding en landbouw op te lossen, versnellen. Het bedrijf ziet Certhon als een partner is met gedeelde waarden en aanvullende technologieën, waardoor de bedrijven samen kunnen blijven groeien. Denso zal blijven samenwerken met Certhon om oplossingen te bieden die voedselveiligheid en -veiligheid bieden, altijd, overal en aan iedereen, voor altijd.

Denso heeft zijn et hoofdkantoor in Kariya, Japan. Het bedrijf ontwikkelt technologie en onderdelen voor bijna elk automerk en model dat vandaag de dag op de weg rijdt. Met productie als kernactiviteit investeert Denso in elektrificatie-, aandrijflijn-, thermische en mobiliteitsproducten die de manier veranderen waarop de wereld beweegt. De onderneming telt 165.000 werknemers wereldwijd en besteedt ongeveer 9,0% van zijn wereldwijde geconsolideerde omzet aan onderzoek en ontwikkeling.

Foto: Denso / Certhon