Ekso Bionics neemt exoskeletbouwer over

Tue Feb 07 2023

02 07

Ekso Bionics neemt exoskeletbouwer over

07/12/2022

Door Ad Spijkers

De overname betreft de Human Motion and Control Business Unit van technologieconcern Parker Hannifin, inclusief de Indego productlijn.


     

Ekso Bionics in San Rafaël (California), specialist in exoskelettechnologie voor medisch en industrieel gebruik, heeft de overname aangekondigd van de business unit Human Motion and Control (HMC) van Parker Hannifin. Laatstgenoemde is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van motion en controltechnologie. De overname omvat de Indego-productlijn van exoskeletten voor de onderste ledematen, evenals de geplande ontwikkeling van door robots ondersteunde orthesen en prothesen.

De complementaire overname breidt het productaanbod van Ekso uit over de markten voor thuiszorg en gemeenschapsgebruik. Ook voegt de overname strategische relaties toe met belangrijke commerciële en onderzoekspartners, waaronder Vanderbilt University. De samenwerking met Vanderbilt zal naar verwachting een pad bieden voor toekomstig onderzoek en productontwikkeling.

Strategische acquisitie

De overname van Parker's aangedreven en verstelbare Indego-exoskeletten vergroot het productaanbod van Ekso Bionics aanzienlijk en breidt de marktkansen uit naar het huis. Met de toevoeging van HMC wil het bedrijf zijn marktpositie in robotproducten voor de onderste ledematen vergroten, gestimuleerd door de gedeelde innovaties en geavanceerde technologieën.

De apparaten van Parker Hannifin zijn door de FDA goedgekeurde exoskeletten die door de onderste ledematen worden aangedreven. Ze maken een taakspecifieke looptraining mogelijk voor patiënten met zwakte of verlamming in hun onderste ledematen. Tot de productlijn behoort Indego Personal, een lichtgewicht exoskelet voor veilig gebruik in de meeste thuis- en gemeenschapsomgevingen. Ook onderdeel is Indego Therapy, een aanpasbaar exoskelet voor patiënten met ruggenmergletsel en beroerte. Deze vormt een aanvulling op het productaanbod van Ekso in poliklinieken.

Volgens Ekso Bionics is Indego een van de meest geavanceerde en breedste reeksen aangedreven en intelligente apparaten voor thuisgebruik, wat een strategische match is voor Ekso. De overname zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de resultaten, de operationele efficiëntie verbeteren en Ekso vestigen als leider op het gebied van robotica voor de onderste ledematen.

Groei

De gecombineerde bedrijven hebben aanzienlijke investeringen gedaan in de ontwikkeling van technologie en distributie van apparaten die worden ingezet in meer dan 400 instellingen en die door duizenden patiënten over de hele wereld worden gebruikt. Door een productcommercialiseringsstrategie met Vanderbilt University die een decennium beslaat brengt de overname van HMC Ekso een elite academische partner om de ontwikkeling van nieuwe producten te ondersteunen.

Ekso Bionics verwierf alle bedrijfsmiddelen van Parker's HMC in de VS en Europa voor een totale aankoopprijs van tien miljoen dollar. Volgens Parker Hannifin krijgt de nieuwe eigenaar daarvoor goede technologie en een team dat een gedifferentieerd productaanbod heeft opgebouwd om de loopprestaties en resultaten voor mensen met mobiliteitsproblemen te helpen verbeteren. Door de overname kan Ekso gebruikmaken van de robuuste commerciële en klinische teams van HMC om met deze technologie meer patiënten met problemen te bereiken in de hele zorgsector.

Foto: Ekso Bionics