Samenwerking Hupico en wheel.me

Tue Oct 22 2024

10 22

Samenwerking Hupico en wheel.me

21/10/2024

Door Ad Spijkers

Hupico in Eke (bij Gent) is een samenwerking aangegaan met wheel.me in Oslo, een specialist op het gebied van autonome mobiele robots (AMR's).


     

Met de autonome wielen van wheel.me kunnen bedrijven hun bestaande infrastructuur eenvoudig automatiseren zonder dure en ingewikkelde systemen. De autonome wielen van wheel.me transformeren bestaande karren en rekken in AMR's en verbeteren de efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit in industriële omgevingen. Deze technologie past in Hupico's productportfolio en biedt zijn klanten state-of-the-art automatiseringsoplossingen. Door de samenwerking kunnen beide bedrijven uitgebreide automatiseringsoplossingen aanbieden aan een breder publiek en de productiviteit en operationele efficiëntie te verhogen.

Goede aanvulling

Hupico heeft veel ervaring in intralogistieke oplossingen, van traditionele transportbanden tot intelligente systemen. Het bedrijf merkt een toenemende vraag naar slimme oplossingen en met de toevoeging van wheel.me aan het productportfolio vindt het een concreet antwoord op deze vraag. De innovatieve, gebruiksvriendelijke technologie sluit perfect aan bij de visie van Hupico. Samen bieden de bedrijven flexibele en schaalbare oplossingen die klanten helpen hun logistieke processen te optimaliseren.

Voor wheel.me betekent de samenwerking dat het zijn autonome wieltechnologie naar nieuwe markten in de Benelux en Frankrijk kan brengen. De sterke lokale aanwezigheid en technische expertise maken Hupico een geschikte partner om de Noren te helpen hun bereik uit te breiden en innovatieve oplossingen te leveren aan een breder publiek.

Autonome wielen

Door de autonome mobiliteit van wheel.me is elk object met wielen te transformeren in een slim voertuig dat zelfstandig door een bedrijf navigeert. Door de autonome wielen aan bestaande karren, transportwagens of andere objecten ontstaat een geautomatiseerde oplossing op maat. De installatie is in een paar stappen geregeld: monteer de wielen, verbind met het netwerk en configureer de gewenste routes via een gebruiksvriendelijke interface.

Voorzien van geavanceerde sensoren zoals Lidar en 3D-camera’s kunnen de wielen obstakels ontwijken en veilige routes volgen. Met een klik-systeem zijn onderdelen eenvoudig te vervangen zonder productieonderbreking, wat zorgt voor continuïteit in bedrijfsprocessen.

Foto: wheel.me