Geslaagde editie 2022 Interclean Amsterdam

Fri Dec 01 2023

12 01

Geslaagde editie 2022 Interclean Amsterdam

18/05/2022

Door Ad Spijkers

Het evenement voor de schoonmaakbranche in RAI Amsterdam trok bijna 26.000 bezoekers uit 125 landen.


     

Interclean Amsterdam, de vakbeurs voor de professionele schoonmaakbranche, sloot afgelopen vrijdag weer haar deuren na vier zonovergoten dagen. De zon scheen buiten maar vooral ook binnen in de hallen, waar maximaal werd geprofiteerd van de mogelijkheid elkaar na vier jaar weer persoonlijk te ontmoeten. Een internationaal gezelschap van 669 exposanten en bijna 26.000 bezoekers uit 125 landen wist de weg naar RAI Amsterdam te vinden.

Behalve dat het persoonlijk weerzien centraal stond, was er alle ruimte voor ‘doing business’, het ervaren van productinnovaties en het bezoeken van het kennisprogramma. Speciale aandacht was er voor jong talent, schoonmaak in de gezondheidszorg en updates voor Facility Managers. Voor wie nog wil nagenieten bestaat er de mogelijkheid om komende maand via Clean Connect diverse sessies van keynote speakers terug te kijken.

Succesvolle editie

De organisatie, Interclean Global Events, kijkt terug op vier geslaagde dagen. Ze kreeg leuke reacties; van relaties die blij verrast waren over het internationale karakter, exposanten die boven verwachting veel nieuwe contacten legden of orders schreven, tot sprekers die enthousiast waren over de goedgevulde theaters en leuke interactie met het publiek. Deze week heeft aangetoond dat de kracht van de persoonlijke ontmoeting zeer waardevol is.

Op het Healthcare Cleaning Forum werd een brug geslagen tussen infectiepreventie en schoonmaak. Ook was duidelijk zichtbaar hoe de branche bezig is met verduurzaming. Daarnaast bewees de Robot Arena dat robotisering definitief is doorgebroken.

Bij de opening van het evenement werd traditiegetrouw de Amsterdam Innovation Award uitgereikt. Dit jaar ging de trofee naar de overall winnaar Tork Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth van Essity. Aansluitend aan de uitreiking werd het door de inzenders van de Award bijeen gebrachte bedrag van € 12.675 overhandigd aan Amref Flying Doctors ter ondersteuning van hun projecten in Ethiopië.

De volgende editie van Interclean Amsterdam vindt plaats van 14 tot en met 17 mei 2024. Mocht u daar niet op kunnen wachten: Interclean China 2022 wordt gehouden van van 23 tot en met 25 november 2022 dit jaar. Hier kunt u meer te weten komen over de nieuwste innovatieve producten en leren van experts uit de industrie over hoe u zaken doet en kunt groeien in China.

Foto: Amsterdam RAI