Lidar scant lange afstanden over 360°

Thu Sep 19 2024

09 19

Lidar scant lange afstanden over 360°

16/09/2024

Door Ad Spijkers

Nieuwe sensor is geschikt voor autonome bedrijfswagens, shuttles, last mile bezorging en industriële automatisering.


     

Hesai Technology, met hoofdkwartier in Shanghai, heeft een nieuwe lidar-oplossing geïntroduceerd, genaamd OT128. De sensor is volgens de fabrikant de meest volwassen 360° langeafstand lidar op de markt en stimuleert de snelle ontwikkeling van de allround sensormogelijkheden van autonome voertuigen. De nieuwe sensor belooft goede sensorprestaties en betrouwbaarheid.

Krachtige lidar

De OT128 kan een detectiebereik van maximaal 200 m bereiken bij 10% reflectiviteit. Hiermee voldoet de Lidar aan de vereisten van autonoom rijden op niveau 4 (L4) en andere toepassingen met hoge precisie. Met een fijnste hoekresolutie van 0,1° x 0,125° en datapunten van meer dan 3,45 miljoen punten per seconde, legt de OT128 omgevingsdetails vast. Dit gebeurt met niveaus van helderheid die de vereisten van de auto-industrie overtreffen en ondersteunt nauwkeurige detectie in complexe scenario's.

Met 66% minder onderdelen dan het product van de vorige generatie heeft de OT128 een minder complexe architectuur. De eenheid kan massaal worden geproduceerd op een geautomatiseerde productielijn, waardoor de productietijd per eenheid met meer dan 95% wordt verkort in vergelijking met de vorige generatie mechanische lidar.

Net als andere modellen van het bedrijf heeft de OT128 ASIL B-certificering voor functionele veiligheid behaald. De sensor voldoet ook aan ISO 26262 ASIL B-normen voor functionele veiligheid en ISO 21434 voor cyberbeveiliging.

Eigenschappen

De sensor kan objecten zowel dichtbij als veraf duidelijk detecteren. De OT128 heeft een goede oppervlaktedetectie, zelfs voor objecten die camera's moeilijk kunnen identificeren, zoals zwarte auto's. Volgens de fabrikant heeft de OT128 het potentieel om een nieuwe golf van innovatie in de bedrijfsautomobielsector teweeg te brengen. Het bedrijf streeft naar inzet op zelfrijdende vrachtwagens, autonome shuttles, last mile bezorgvoertuigen en industriële automatisering.

De OT128 heeft een ontwerplevensduur van meer dan 30.000 uur, drie keer het industriegemiddelde. Hierdoor behoudt de lidar zijn prestaties behoudt, zelfs na langdurig gebruik bij hoge temperaturen. Evenzo vertoont de sensor goede stabiliteit in omgevingen met complexe mechanische schokken en trillingen. De lidar functioneert onder extreme omstandigheden zoals rijden op hoge snelheid op ruw terrein en langdurige blootstelling aan intense trillingen.

Foto: Hesai Technology