Palletiseeroplossingen voor gemengde stroom

Thu Sep 29 2022

09 29

Palletiseeroplossingen voor gemengde stroom

28/03/2022

Door Ad Spijkers

Cobots kunnen in nieuwe toepassingen moeilijk te bemannen palletiseer- en stukverzameltaken automatiseren.


     

De Amerikaanse e-commerce business zal in 2022 een omzet halen van 1 biljoen dollar (nee, geen vertaalfout), een stijging van 16% ten opzichte van 2021. Volgens voorspellingen van marktonderzoekbureau Insider Intelligence zullen de lonen voor magazijnwerk vier keer sneller zullen stijgen dan vóór de pandemie. Het bureau had deze waarde pas in 2024 verwacht.

Maar ondanks loonsverhogingen hebben logistieke ondernemingen het nog steeds erg moeilijk om personeel aan te nemen en te behouden. Om die leemte op te vullen, ervaart cobotspecialist  Universal Robots een grote vraag van de industrie. Samen met partners ondersteunt het bedrijf gerobotiseerde stukverzamel- en palletiseerprocessen voor een breed scala aan producten.

De juiste keuze

Zo draagt de UR5e cobot bij aan het RightPick 3-robotsysteem van RightHand Robotics, dat een oplossing voor productverwerking biedt voor gebruik met standaard automatisering van materiaalverwerking. Zowel het hardwareplatform als de RightPick AI-softwarestack zijn opnieuw ontworpen voor eenvoudigere configuratie van bronnen en bestemmingen. Dit resulteert in workflows met meer dan 1.200 eenheden per uur, procesbetrouwbaarheid beter dan 99,5% en veiligheid.

Een andere innovatieve toepassing is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Mujin en deze bevat een UR10e cobot voor depalletisering van verschillende producten. Geavanceerde 3D-vision en real-time motion planning-technologieën kunnen moeilijke toepassingen zoals het verwerken van gemengde producten, sorteren en het vullen van bestellingen automatiseren.

Voor palletiseertoepassingen die een cobot met een zwaarder laadvermogen vereisen, is de UR16e met een laadvermogen van 16 kg geschikt. Deze kan palletiseren en depalletiseren in een transportbandomgeving, met UR's eigen ingebouwde programmeerwizard voor palletiseren in naadloze integratie met de FXCB-grijper van Schmalz.

Universal Robots toont de applicaties op de vakbeurs Modex 2022, die deze week wordt gehouden in Atlanta.

Foto: Universal Robot