Samenwerking Otto Motors en Kollmorgen

Sat Apr 20 2024

04 20

Samenwerking Otto Motors en Kollmorgen

25/04/2023

Door Ad Spijkers

De bedrijven onderzoeken gezamenlijke mogelijkheden voor de snel groeiende wereldwijde markt voor materials handling.


     

Otto Motors en Kollmorgen hebben een strategische technische samenwerking aangekondigd. De samenwerking tussen de twee bedrijven moet ten goede komen aan de autonome material handling industrie. Het gemeenschappelijk doel is om toepassingen voor zelfrijdende voertuigen te leveren aan OEM's en systeemintegrators die ernaar streven de material handling voor eindgebruikers in alle sectoren wereldwijd te stroomlijnen. Samen onderzoeken de twee bedrijven hun gezamenlijke mogelijkheden om oplossingen te bieden voor hun gecombineerde klantenbestand.

Samenwerking

Met meer dan vijftien jaar ervaring in robotica en meer dan vier miljoen bedrijfsuren leveren de autonome mobiele robots (AMR's) van Otto Motors veiligheid, productiviteit en grootschalige implementaties aan onder meer grote multinationals. Naarmate de markt voor autonome materials handling volwassen wordt, zullen klanten verwachten dat alle voertuigen in hun wagenpark intelligente machines zijn. De samenwerking tussen Kollmorgen moet de AMR-technologie van het bedrijf naar voertuigen in alle soorten en maten te brengen.

Kollmorgen levert met zijn NDC-platform al meer dan vijftig jaar oplossingen voor automatisch geleide voertuigen (AGV's) en autonome mobiele robots (AMR's). De onderneming heeft via een ecosysteem van OEM's en systeemintegrators tienduizenden zelfrijdende voertuigen geleverd voor een verscheidenheid aan toepassingen wereldwijd. Volgens het bedrijf is onder andere interoperabiliteit een sterke drijfveer voor nieuwe perspectieven en samenwerkingen.

Otto Motors heeft zijn hoofdkantoor in Kitchener, zo'n 100 km westelijk van Toronto. In Nederland worden de mobiele robots op de markt gebracht door Romias in Enter (Ov.). Kollmorgen heeft het hoofdkwartier in Radford (Virginia) en een Europese vestiging in Ratingen (bij Düsseldorf).

Foto: Otto Motors