Yaskawa Europe bouwt nieuw hoofdkantoor

Fri Apr 19 2024

04 19

Yaskawa Europe bouwt nieuw hoofdkantoor

04/10/2021

Door Ad Spijkers

Onlangs is de eerste steen gelegd, de opening van het nieuwe gebouw is gepland voor 2023.


     

De CEO van Yaskawa Europe en de burgemeester van Hattersheim (vlakbij Lufthafen Frankfurt) hebben de eerste steen gelegd voor het nieuwe Europese hoofdkantoor van Yaskawa. Met een investering van ongeveer 23 miljoen euro zal het nieuwe gebouw voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Op het terrein van 8322 m² komt een kantorencomplex van vier verdiepingen met 4220 m² kantoorruimte voor ongeveer 220 medewerkers. Op de begane grond wordt 1150 m² gereserveerd voor de European Yaskawa Academy samen met het toekomstige innovatiecentrum en bijbehorende showroom.

Yaskawa Europe koos de nieuwe locatie door de uitstekende infrastructuur van het Hattersheim Technology Park en de gemakkelijke verbindingen met het openbaar vervoer, snelwegen en de luchthaven van Frankfurt.

Duurzaam pand

Twee kerncomponenten van Yaskawa's bedrijfsstrategie en doelstellingen zijn het bereiken van consistente duurzaamheid en een positieve energiebalans door hulpbronnen te sparen en eigen schone energie op te wekken. Hiertoe zal het nieuwe gebouw voldoen aan de hoogste bouwnormen op het gebied van ecologische impact, besparing van hulpbronnen en energie-efficiëntie, in overeenstemming met de norm Efficiency Building 40 van de KfW Bankengruppe, inclusief het aanvullende energie-efficiëntiepakket. Hierdoor wordt het gebouw nog energiezuiniger dan oorspronkelijk gepland.

Natuurlijke verlichting zal worden geboden door kamerhoge ramen en een grote, lichte binnenplaats die zich uitstrekt van de begane grond tot de twee bovenste verdiepingen. Zonweringsystemen zullen het gebouw in de zomer koel houden. In de buitenmuren wordt een duurzaam geproduceerde isolerende vezel van mineralen en plantaardige producten gebruikt. Het bouwconcept wordt gecompleteerd door een energiezuinig LED-verlichtingssysteem. Er komen ook laadpalen voor medewerkers en klanten.

Groei in Europa

Yaskawa blijft gefocust op duurzame groei en bereidt zich voor op de toekomst van automatisering in Europa. Het nieuwe gebouw is een voortzetting van de uitbreidingsstrategie die Yaskawa al enkele jaren in Europa nastreeft. Sinds de jaren negentig worden servo- en frequentieregelaars in Schotland vervaardigd, robots in de in 2019 geopende Europese robotfabriek in Slovenië, met daaraan gekoppeld een onderzoekscentrum voor robotica. Deze investeringen zijn bedoeld om de Europese toeleveringsketens veilig te stellen en de internationale trend te doorbreken door technologische knowhow en productie-expertise terug naar Europa te brengen.

Yaskawa omvat de divisies Drives Motion Controls (automatisering, aandrijf- en besturingstechnologie), Robotics (industriële robots, systemen) en Environmental Energy (milieutechniek). Met meer met 1900 medewerkers in Europa mikt het bedrijf dit jaar op een omzet van circa 600 miljoen euro. Yaskawa's European Robotics-divisie is gevestigd in Allershausen bij München.

Foto: Yaskawa Europe