Nieuw sorteerstation voor orderverwerking

Sat Aug 13 2022

08 13

Nieuw sorteerstation voor orderverwerking

31/12/2021

Door Ad Spijkers

Berkshire Grey introduceert een nieuwe generatie van een op  AI gebaseerd systeem voor het picken van orders in distributiecentra.


     

Berkshire Grey in Bedford (Massachustts) heeft zijn volgende generatie Robotic Product Sortation (BG RPS) oplossing voor orderverwerking geïntroduceerd. Deze automatiseringsoplossing met hoge capaciteit pakt, sorteert en verpakt zonder tussenkomst van een operator individuele artikelen met robots in bakken voor uitgaande orders.

De nieuwste versie van BG RPS bevat nieuwe functies, biedt 25% meer snelheid en verdubbelt de orderverwerkingscapaciteit. Hierdoor ontstaat extra capaciteit voor orderverwerking in bestaande situaties operaties en vergemakkelijkt magazijnactiviteiten voor klanten die hun orderverwerking willen transformeren in het kader van toenemende arbeidstekorten.

Breed toepasbaar

BG RPS is specifiek ontworpen om autonoom grote bestellingen te picken, sorteren en verpakken in grootschalige bevoorrading van winkels, e-commerce en B2B-levering. De systemen kunnen worden geïntegreerd in bestaande operaties om groeiende e-commerce en kleine ordervolumes te verwerken in tijden van arbeidsschaarste.

De systemen zijn geschikt voor een breed scala aan producten, verpakkingen en ordertypes, waaronder gezondheids- en schoonheidsartikelen, kleding, elektronica, huishoudelijke artikelen, verpakt voedsel, kinder- en dierenverzorgingsproducten, kantoorbenodigdheden, speelgoed, medische apparatuur, farmaceutische producten en andere algemene handelsartikelen.

De Robotic Product Sortation oplossing maakt gebruik van AI en machine learning software in combinatie met geavanceerde machine vision, sensoren, gepatenteerde grijptechnologie en andere material handling componenten. RPS is volgens bij Berkshire Grey een beproefde oplossing die een aantal van de meest arbeidsintensieve processen aanpakt waarmee klanten worden geconfronteerd bij hun orderverwerking.

Geïntegreerd systeem

De RPS-oplossing van Berkshire Grey is een volledig geïntegreerd systeem dat wordt aangestuurd door het op AI gebaseerde softwareplatform van Berkshire Grey dat ten grondslag ligt aan alle robotautomatiseringsoplossingen van het bedrijf. De oplossing biedt real-time picknauwkeurigheid en grote autonome doorvoer waarmee distributiecentra hun orderverwerkingscapaciteit kunnen verdubbelen zonder extra arbeid.

De systemen kunnen worden gebruikt als autonome modules, in combinatie met andere Berkshire Grey technologieën (bijvoorbeeld mobiele robots) of geïntegreerd met automatische opslag- en uithaalsystemen van meerdere leveranciers. Door het modulaire ontwerp kunnen ondernemingen het aantal gelijktijdig uitgevoerde bestellingen opschalen

Berkshire Grey

Berkshire Grey levert schaalbare oplossingen die meegroeien met het bedrijf van hun klant. Met zijn  Intelligent Enterprise Robotics (IER) hebben klanten toegang tot oplossingen die hun orderafhandelingsbehoeften in de hele keten ondersteunen. De diensten van Berkshire Grey omvatten installatie, testen en inbedrijfstelling en ondersteuning. Door gebruik te maken van op de cloud gebaseerde AI-oplossingen worden voorspellend onderhoud, beheer van systeemactiviteiten, analyse en integratie geboden.

De geautomatiseerde oplossingen zijn flexibel en beschikbaar via Robotics-as-a-Service (RaaS) implementatiemodellen, waardoor klanten de adoptie van nieuwe automatiseringstechnologie kunnen versnellen zonder voorafgaande kapitaaluitgaven.

Foto: Berkshire Grey