Kuka breidt portfolio mobiele robots uit

Sat Apr 27 2024

04 27

Kuka breidt portfolio mobiele robots uit

17/07/2023

Door Ad Spijkers

Het aanbod autonome mobiele robots (AMR's) wordt uitgebreid met de KMR iisy mobiele cobot en het mobiele platform KMP 1500P.


     

De KMR iisy van Kuka is een volledig geïntegreerde combinatie van cobot en transportplatform. De KMP 1500P is een innovatief mobiel platform. Beide typen combineren flexibiliteit en betrouwbaarheid in veeleisende omgevingen. Ze zijn geschikt voor productielocaties en magazijnen en intelligente partners voor Industrie 4.0.

Mobiele platforms

De KMR iisy beweegt snel en veilig door ruimten en kan flexibel worden ingezet op verschillende werkstations in de montage, de intralogistiek en als robotservicesysteem. De cobot bestaat uit de LBR iisy, naar keuze met een draaglast van 11 kg of 15 kg, en een mobiel platform dat een extra last tot 200 kg kan dragen.

De deeltjes- en emissiearme eigenschappen evenals de ESD-certificering maken een gebruik van de KMR iisy in cleanrooms mogelijk. Ook de slimme bediening weet te overtuigen: zowel de cobot als het platform worden via dezelfde smartPADpro aangestuurd. Een tweede bedieningsapparaat is daarmee overbodig.

Als de focus echter ligt op het optimaliseren van intralogistieke processen, is het mobiele platform KMP 1500P beschikbaar. Hiermee kunnen de meest uiteenlopende materialen en werkstukken met een gewicht tot anderhalve ton worden getransporteerd. Het platform biedt een slag van 60 mm en een exacte positienauwkeurigheid. Het platform is inzetbaar bij orderpicken, het beschikbaar stellen van materialen aan lijnen en cellen en bij het transport van werkstukken in de procesketen.

Nieuwe generatie

De nieuwe generatie autonome mobiele robots van Kuka voldoet aan de strengste eisen op het gebied van Logistiek 4.0. Deze generatie is intelligent, flexibel, veilig en eenvoudig te gebruiken. De montage van 3D-camera's en veiligheidslaserscanners en de IP-klasse 54 zorgen voor bescherming van robots, ladingen en omgeving. Door de differentiële aandrijving en de flexibele beweeglijkheid kunnen de mobiele robots in dynamische en complexe omgevingen worden gebruikt. Verplaatsingswegen worden hierbij autonoom en efficiënt aangepast.

Dankzij het inductieve en intelligente 24/7-laadmanagement kunnen de robots zowel aan een laadstation als tijdens het werkproces worden opgeladen. Als onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, kunnen deze via de grote toegangsluiken van de KMR iisy en de eenvoudig verwisselbare besturings- en schakelelektronica van de KMP 1500P snel worden uitgevoerd. Dankzij de nieuwe en intelligente fleetmanager KMReS wordt de integratie vereenvoudigd en kan een economische en veilige oplossing worden gerealiseerd.

De eenvoudige bediening van de mobiele robots biedt de mogelijkheid om processen in de (intra-)logistiek te verbeteren om tijd en kosten te reduceren. Daarvan profiteren behalve grote bedrijven ook kleine en middelgrote bedrijven, waar de oplossingen van Kuka op het gebied van autonome mobiele robots (AMR) de weg naar een concurrerende toekomst effenen.

Foto: Kuka