Samenwerking in robotisering tuinbouw

Sun Apr 28 2024

04 28

Samenwerking in robotisering tuinbouw

26/06/2023

Door Ad Spijkers

Bercomex en Dero Groep willen de bloemenproducerende en -verwerkende industrie verder automatiseren met robotiseringsoplossingen.


     

Bercomex en Dero Groep kondigen een nieuwe strategische samenwerking aan. Eerstgenoemde is gevestigd in Hoorn en levert machines voor de sortering en verwerking van snijbloemen. Dero Groep in Nieuw-Vennep is specialist in robotiseringsoplossingen voor onder andere de voedingsmiddelen- en tuinbouwindustrie.

Door Bercomex' technologische kennis en oplossingen op het gebied van bloemenverwerking te bundelen met de expertise van Dero Groep op het gebied van robotisering, biedt de samenwerking voordelen voor klanten. De bloemenindustrie zal profiteren van minder benodigde arbeid, toegang tot meer data, hogere productie tegen lagere kosten en een verbeterde kwaliteit van de eindproducten.

Lange termijn visie

Zowel Bercomex als Dero Groep hebben een lange termijn visie waarbij ze zich inzetten voor het bieden van arbeidsbesparende oplossingen in deze industrie. De sector is traditioneel sterk afhankelijk van handmatige (zware) arbeid, wat anno 2023 een schaars goed is. Het partnerschap is voor onbepaalde tijd, waarmee de gezamenlijke inzet voor innovatie en klanttevredenheid wordt benadrukt.

Met de strategische samenwerking willen de bedrijven gezamenlijk een positieve bijdrage leveren aan de bloemenindustrie. Ze richten zich op het ontwikkelen van geavanceerde automatiseringsoplossingen die specifiek afgestemd zijn op de behoeften van de gebruikers. De gecombineerde expertise en ervaring vormen een basis voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de concurrentiepositie van klanten zullen versterken.

De partners

Bercomex maakt geavanceerde machines voor de bloemensector, die een naadloze en efficiënte sortering en verwerking van snijbloemen mogelijk maken. Met jarenlange ervaring en voortdurende technologische ontwikkeling blijft het bedrijf de markt voorzien van hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de klanten.

Dero Groep heeft een staat van dienst als specialist in robotiseringsoplossingen voor de voedingsmiddelen- en tuinbouwindustrie. Het bedrijf heeft decennia lang ervaring in het ontwerpen en implementeren van geavanceerde robotsystemen. De groep ernaar om de efficiëntie en continuïteit van handlingprocessen en daarmee en winstgevendheid van haar klanten te vergroten.

Foto: Dero Groep