Palletiseeroplossing van Robertpack

Fri Apr 19 2024

04 19

Palletiseeroplossing van Robertpack

06/03/2023

Door Ad Spijkers

Robertpack in Zwolle introduceert op de Empack 2023 zijn industriële cobot palletiseeroplossing.


     

De oplossing die tijdens Empack (5 en 6 april in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch) wordt getoond, is uitgevoerd met een zesassige Yaskawa HC cobot maar ook een Fanuc cobot is mogelijk. De cobot palletiseerinstallatie kan zonder hekwerk werken en veilig en automatisch producten op pallets stapelen.

De cobot heeft een draagvermogen van 30 kg en kan standaard pallets stapelen tot wel 2,2 m, optioneel ook hoger. Het palletiseersysteem is ook geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. De oplossingen van Robertpack zijn ontworpen om minimaal tien, vijftien of zelfs twintig jaar of meer mee te gaan, zonder afbreuk te doen aan de technische beschikbaarheid en Overall Equiment Efficiency (OEE).

P@ckServ

Om de prestaties van de machine te bewaken en storingen proactief op te sporen, heeft Robertpack haar eigen software genaamd P@ckServ ontwikkeld. De software kan worden geïnstalleerd op zowel nieuwe als bestaande installaties van het bedrijf en houdt de prestaties van de machine bij via datamonitoring en alarm logging.

De robotoplossingen van Robertpack zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van fabrikanten in de voedingsindustrie en andere sectoren. Ze bieden een verbeterde nauwkeurigheid en flexibiliteit, waardoor de efficiëntie en productiviteit worden verhoogd.

Foto: Robertpack