MiR en Logitrans samen in pallettransport

Fri Mar 29 2024

03 29

MiR en Logitrans samen in pallettransport

10/12/2021

Door Ad Spijkers

Nieuwe oplossingen combineren MiR's AMR met Logitrans' kennis van material handling.


     

Mobile Industrial Robots (MiR), specialist op het gebied van autonome mobiele robots (AMR's) is een strategische samenwerking aangegaan met Logitrans, fabrikant van material handling apparatuur. Beide Deense ondernemingen gaan gezamenlijk autonome palletwagens te bouwen. Ze willen een gat in de markt vullen voor het veilig, efficiënt en autonoom heffen van pallets direct vanaf de grond. De autonome palletwagen zal de autonome navigatie- en softwaremogelijkheden van MiR combineren met de functionaliteit van palletwagens die Logitrans de afgelopen tachtig jaar heeft ontwikkeld (foto).

Aanvulling voor MiR

De bedrijven willen een nieuwe reeks autonome palletwagens te ontwikkelen als aanvulling op de huidige mobiele robots voor zware ladingen van MiR. Deze kunnen al pallets en goederen tussen mensen en andere transportmiddelen in dynamische omgevingen vervoeren. Ze kunnen pallets ophalen uit palletstellingen. Veel klanten vroegen om AMR's die pallets vanaf de grond kunnen ophalen en afleveren. Door de samenwerking kan zowel MiR (Odense) als Logitrans (in Ribe, bij Esbjerg) voldoen aan eisen van klanten voldoen en tegelijkertijd nieuwe kansen creëren in een opkomende markt.

De missie van MiR is om de manier waarop bedrijven omgaan met interne logistiek te transformeren, zodat ze productiever en concurrerender kunnen zijn. Deze nieuwe samenwerking is daarin weer een stap voorwaarts. Door de softwarecompetenties van MiR te combineren met de decennialange material handling kennis van de onderneming in Ribe, kan het bedrijf daar snel op inspelen en klanten in hun hele waardeketen ondersteunen.

Aanvulling voor Logitrans

Ook Logitrans ziet een toenemende vraag om bestaande palletverplaatsinen te automatiseren. Het bedrijf is zich bewust dat de material handling-industrie op weg is naar verdere automatisering. De onderneming wil voorop lopen als het gaat om productontwikkeling binnen het bedrijfsassortiment. Door haar producten te automatiseren, kan de onderneming haar positie behouden. Logitrans heeft de expertise voor dit soort producten niet in huis, dus de samenwerking met MiR is een goede match.

De ondernemingen willen een volledig geautomatiseerde en een semi-automatische autonome palletwagen te maken om aan verschillende behoeften in de logistieke processen te voldoen. Wanneer de autonome pallettrucks op de markt komen, kunnen bedrijven vertrouwen op de gezamenlijke expertise van de bedrijven.

Logitrans heeft een Benelux-vestiging in Lokeren (B), MiR wordt in Nederland op de markt gebracht door ESPS in Almelo en Gibas Automation in Nijkerk.

Foto: Logitrans