Yaskawa toont blik op de toekomst

Sun Apr 28 2024

04 28

Yaskawa toont blik op de toekomst

08/02/2024

Door Ad Spijkers

Op de TechniShow toont het bedrijf de nieuwste ontwikkelingen in het automatiseren en optimaliseren met cobots en robots.


     

De TechniShow 2024 wordt gehouden van 12 tot en met 15 maart in Jaarbeurs Utrecht. Op stand B010 in hal 10 toont Yaskawa ontwikkelingen in het automatiseren en optimaliseren van productieprocessen met behulp van cobots en robots. Zo zijn onder andere een grote lasrobotinstallatie, een compacte lascobot, een handling robot en een laserlascel te zien.

Laserlassen

Na de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie is er ook een grote vraag naar geautomatiseerde systemen. Lazrz, Yaskawa Benelux en RoboFlex de handen ineen geslagen om een gerobotiseerde laserlascel te ontwikkelen die eenvoudig geïmplementeerd kan worden. Met dit concept richten de drie bedrijven zich op de plaatverwerkende industrie. Veel bedrijven kijken naar de mogelijkheden van (handmatig) laserlassen.

Door de voordelen van deze techniek is er vraag ontstaan naar gerobotiseerde systemen voor repeterende laswerkzaamheden. De veiligheid voor de medewerkers is een belangrijk thema bij laserlassen. Dit kan bij de nieuwe laserlascel worden gegarandeerd door een volledig afgeschermde installatie die voldoet aan de CE richtlijnen.

Lascobot

Ook wordt een HC10DTP lascobot-opstelling van Yaskawa-partner RoboFlex gedemonstreerd en is een high performance robotlascel te zien. Voorts toont de robotfabrikant een GP25 handling robot zien, zesassige industriële robot met 25 kg payload en een hoge snelheid en acceleratie. De kleine footprint en slank ontwerp zorgt ervoor dat een minimale installatieruimte nodig is.

Yaskawa exposeert op Vision, Robotics & Motion, stand 50, 5 en 6 juni, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch.

Foto: Yaskawa