Productieprocessen snel optimaliseren

Thu May 02 2024

05 02

Productieprocessen snel optimaliseren

05/12/2023

Door Ad Spijkers

Realtime Robotics combineert zijn Optimization-as-a-Service-oplossing met de expertise van HLS Engineering Group op het gebied van werktuigbouwkunde en automatisering.


     

Realtime Robotics in Boston (Massachusetts) is specialist op het gebied van botsingsvrije autonome bewegingsplanning voor industriële robots. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met HLS Engineering Group in Gersthofen (aan de noordrand van Augsburg). Dit is een specialist op het gebied van geïntegreerde engineering, met een breed scala aan expertise op het gebied van productie, machinebouw en robotautomatisering.

Optimalisatie

Het partnerschap zal de Optimization-as-a-Service-oplossing van Realtime Robotics samenbrengen met de jarenlange ervaring van het HLS-team. De combinatie van optimalisatiesoftware en ervaring op het gebied van robotica en applicatie-engineering kunnen de algehele productiviteit van een fabrikant verbeteren. engineeringpartner voor industriële productieklanten in de automobiel-, ruimtevaart- en andere industrieën.

Met de gecombineerde oplossing kunnen fabrikanten hun automatiseringscellen analyseren en optimaliseren, waardoor de efficiëntie en productiviteit binnen enkele weken in plaats van enkele maanden worden verbeterd.

De optimalisatieoplossing van Realtime Robotics heeft al resultaten opgeleverd voor klanten in de auto-industrie. De samenwerking met HLS creëert een sterkere waardepropositie voor de klanten van het bedrijf. De gecombineerde expertise en technologie kan fabrikanten helpen bij het vinden van extra productiviteits- en efficiëntieverbeteringen in hun bestaande automatiseringscellen. Dit kunnen ze doen zonder hun teams te dwingen talloze uren handmatig verschillende combinaties te testen totdat ze hun doelen bereiken.

Digitale tweeling

De scantechnologie van HLS zal worden gebruikt om de cellen van een klant te virtualiseren, data te verzamelen en een digitale tweeling van hun productieactiviteiten te creëren. Die informatie zal met Realtime’s Optimization-as-a-Service worden gebruikt om eventuele knelpunten binnen de productie te analyseren en te identificeren. De service genereert en test snel honderdduizenden potentiële robotpaden, waarbij de beste bewegingssequenties worden bepaald op basis van doeltoewijzing, robotbereik en andere door de klant gewenste parameters.

Dit proces kan worden voltooid zonder vertraging in de lopende productie te veroorzaken. Zodra de resultaten zijn voltooid en gevalideerd, kunnen ze onmiddellijk naar de productievloer worden overgebracht.

Foto: Realtime Robotics