SPS 2023: iedereen blij

Thu May 02 2024

05 02

SPS 2023: iedereen blij

01/02/2024

Door Ad Spijkers

Volgens de statistieken en enquêtes konden organisatie, exposanten en bezoekers terugkijken op een geslaagde automatiseringsbeurs.


     

SPS 2023 (Smart Production Solutions) werd gehouden van 12 tot en met 14 november in Neurenberg en georganiseerd door Mesago Messe Frankfurt. In totaal 1.229 exposanten maakten van de gelegenheid gebruik om nieuwe klantcontacten te leggen en hun bestaande zakelijke relaties uit te bouwen. 78% de exposanten heeft meer dan eens aan SPS deelgenomen en 99% omschrijft het evenement als belangrijk voor hun bedrijf. Uit een bezoekersenquête bleek dat de bezoekers de contacten vonden die ze zochten, waarbij 71% van de aanwezige professionals inspraak had in de aankoopbeslissingen van hun bedrijf.

Producten en trends

Tijdens SPS 2023 kwamen 50.081 vakbezoekers naar het beurscomplex om kennis te maken met de nieuwste trends, producten en automatiseringsoplossingen. De resultaten van het bezoekersonderzoek weerspiegelen hoe tevreden ze waren met het evenement. 94% zou een toekomstige SPS bijwonen, 95% zou het aanbevelen aan collega's en 98% was blij dat blij te zijn geweest.

De bezoekers waardeerden vooral de grote verscheidenheid aan productinnovaties en trends die aan bod kwamen. Ook waardeerden ze de kans om kennis en ervaringen te delen met mensen van over de hele wereld. Daaruit valt te concluderen dat SPS een goede beurs is voor de automatiseringsgemeenschap.

Kennisoverdracht

Ook het aanbod aan presentaties van vorig jaar werd als goed beoordeeld. In 165 forumsessies namen in totaal 5.380 deelnemers (zowel persoonlijk als digitaal aanwezig) kennis van de meest recente informatie over uiteenlopende onderwerpen. Dat ging van inspirerende lezingen en praktijkgerichte podiumdiscussies tot innovatieve productpresentaties. De drie SPS-forums boden iets voor iedereen die zijn kennis op peil wilde houden met experts uit de branche.

Van de exposanten die de SPS 2023 bijwoonden, kwam 38% van buiten Duitsland. Na het gastland van het evenement waren de vijf beste exposantenlanden China, Italië en de Verenigde Staten, gevolgd door Zwitserland, Oostenrijk en Taiwan (gezamenlijke vierde plaats) en Nederland op de vijfde plaats. Van de bezoekers kwam 28% uit het buitenland, terwijl er 27% meer van buiten Europa binnenkwam vergeleken met SPS 2022.

Foto: Mesago Messe Frankfurt / Arturo Rivas