UR en MiR bouwen nieuw hoofdkantoor

Fri Apr 19 2024

04 19

UR en MiR bouwen nieuw hoofdkantoor

06/04/2022

Door Ad Spijkers

Op 20 april start de bouw van het nieuwe gezamenlijke hoofdkantoor voor Universal Robots en Mobile Industrial Robots (MiR) in Odense.


     

Het gebouw biedt plaats aan maximaal 600 medewerkers en wordt 's werelds grootste centrum voor cobots en autonome mobiele robots (AMR). Op 20 april wordt de eerste paal geslagen, de oplevering wordt begin 2024 verwacht.

De achtergrond voor het bouwen van een nieuw gezamenlijk hoofdkantoor is de explosieve groei van beide ondernemingen. In 2021 groeiden beide bedrijven met ruim 40 procent en de ambities zijn hoog. Samen verwachten Universal Robots en MiR alleen al in 2022 meer dan 200 nieuwe medewerkers aan te nemen, waardoor de behoefte aan grotere gebouwen toeneemt.

Innovatie

Het nieuwe hoofdkantoor gaat echter niet alleen om extra vierkante meters. Het gaat ook om het creëren van de optimale setting voor de medewerkers. De bedrijven werken continu aan innovatie en verleggen de grenzen van wat mogelijk is voor cobots en automatisering. Met het nieuwe hoofdkantoor creëren de bedrijven een werkomgeving, waar ze ook zullen profiteren van een verhoogde samenwerking en de synergie tussen de bedrijven.

Het nieuwe gebouw zal worden gebouwd met behulp van natuurlijke bouwmaterialen om te reflecteren en te integreren in de omgeving.

Robothoofdstad

De nieuwe Cobot & AMR Hub is niet alleen een aanwinst voor Mobile Industrial Robots en Universal Robots, maar ook voor Odense als robotstad. De markt voor zowel autonome mobiele robots als cobots blijft groeien. Odense heeft een sterke pool van talent en heeft zich in de wereld gepositioneerd als een toonaangevende robotstad.

Het nieuwe hoofdkantoor zal worden gevestigd op de Energivej in Odense, een paar honderd meter van het huidige hoofdkantoor van Universal Robots. De nieuwbouw wordt circa 20.000 m2 groot en biedt plaats aan maximaal 600 medewerkers. De productie van robots blijft plaatsvinden in het bestaande pand van Universal Robots en MiR. De bouw zal naar verwachting in januari 2024 klaar zijn.

Universal Robots en MiR zijn beide onderdeel van het Amerikaanse Teradyne en blijven als twee onafhankelijke bedrijven functioneren.

Foto: Universal Robots