Continental brengt AMR's naar de markt

Mon Aug 08 2022

08 08

Continental brengt AMR's naar de markt

20/05/2022

Door Ad Spijkers

Het technologiebedrijf zal zijn zelf ontwikkelde autonome mobiele robots (AMR) samen met partners presenteren op LogiMAT 2022.


     

Na een interne testfase in eigen productielocaties over de hele wereld vindt Continental de zelf ontwikkelde autonome mobiele robots klaar voor de externe markt. Voortbouwend op het jarenlange onderzoek op het gebied van robotica neemt het bedrijf deze oplossingen op in zijn productportfolio. Daarvoor is de nieuwe Continental Mobile Robots-divisie opgerichte.

De serieproductie van de AMR's is gestart in de fabriek in Rheinböllen (50 km westelijk van Wiesbaden). De eerste externe klantprojecten worden momenteel opgeleverd. Continental vult zijn interne capaciteit aan met een partnerecosysteem met Kinexon en RoEq om klanten een allesomvattende AMR-oplossing te bieden. Daarbij biedt het bedrijf een allround service, van advies, verkoop, integratie, service en support tot onderhoudscontracten en 24-uurs support.

Nieuwe functies en scenario's

Continental gebruikt zijn AMR's al sinds 2020 in verschillende eigen productielocaties over de hele wereld. De eigen autonome mobiele robots voldoen aan de behoeften en uitdagingen van de fabriek van de toekomst. Het concern ontwikkelde de eigen robots aangezien de gewenste oplossing niet direct beschikbaar was op de markt. De opgedane ervaring is nu doorgestroomd naar de AMR-versie voor de externe markt.

Door de ladingsdichtheid zijn de elektrische voertuigen klein en compact, maar ze kunnen zware lasten dragen. Met een lengte van slechts 1.455 mm, een breedte van 630 mm en een hoogte van 225 mm kunnen de AMR's ladingen tot 1,2 ton vervoeren met snelheden tot 2,0 m/s. Dit maakt ze veelzijdig en tegelijkertijd wendbaar.

Een hoger koppel, een kortere draaicirkel, geoptimaliseerde sensordekking, verbeteringen in het ontwerp van het hefmechanisme en de toegankelijkheid van de bedieningselementen en eenvoudige uitrusting voor het transporteren van trolleys, pallets en rollenbanen zijn andere kenmerken.

Partners

Klanten kunnen profiteren van een partnership tussen Continental en Kinexon. De optionele vlootbeheersoftware van laatstgenoemde transformeert een AMR-vloot in een intelligente en gecoördineerde zwerm. Het aanmaken van orders en routes evenals het beheer van de AMR's wordt eenvoudiger en meer gestandaardiseerd (bijvoorbeeld via het VDA5050-protocol). Het bedrijf in München heeft in samenwerking met Continental schaalbare software voor wagenparkbeheer ontwikkeld die de flexibiliteit en prestaties van de AMR-vloten van onze klanten verhoogt.

Daarnaast biedt Kinexon een Ultra-Wideband (UWB) systeem om voor de materiaalstroom relevante zaken zoals AMR's aan te sluiten. De holistische software voor wagenparkbeheer combineert deze informatie in real-time om toeleveringsketens, materiaalstromen en industriële automatisering verder te optimaliseren.

Continental biedt de AMR's aan met verschillende uitbreidingsmodules. Klanten kunnen kiezen tussen de use cases trolley/frame en hijsunit. In nauwe samenwerking met RoEq in Vissenbjerg (bij Odense) biedt het technologieconcern rollenbaanmodules aan om ladingen over te brengen tussen AMR's en transportbanden. Als wereldpremière is op de LogiMAT 2022 (31 mei-2 juni 2022 in Stuttgart) een AMR met rollenbaanmodule van ROEQ te zien.

Foto: Continental