Maairobot voor grotere grasvelden

Sat Apr 27 2024

04 27

Maairobot voor grotere grasvelden

26/03/2024

Door Ad Spijkers

Husqvarna introduceert twee nieuwe modellen, speciaal ontworpen voor middelgrote tuinen.


     

Vorig jaar introduceerde Husqvarna Group met de Nera-serie een nieuw tijdperk van robotachtige gazonverzorging, waardoor de noodzaak voor fysieke begrenzingsdraden in particuliere tuinen werd geëlimineerd. Nu wordt het assortiment uitgebreid met twee modellen die speciaal zijn afgestemd op gazons tot 1000 m2. De nieuwe modellen, Automower 310E Nera en Automower 410XE Nera (foto) integreren naadloos met het het  EPOS1 satellietnavigatiesysteem van Husqvarna. Ze zijn voorzien van de nieuwe EdgeCut-technologie, die zorgt voor netjes getrimde gazonranden.

Nieuwe technologie

De 310E Nera en 410XE Nera maken gebruik van Husqvarna’s EPOS-satellietnavigatiesysteem, dat nauwkeurigheid tot op 2-3 cm biedt. Gebruikers kunnen virtuele grenzen in hun tuinen definiëren met behulp van de Automower Connect-app. Deze maakt ook aanpassing van werkgebieden, vermijdingszones en elektronische hoogteaanpassingen mogelijk.

De nieuwe modellen introduceren ook de EdgeCut-technologie van Husqvarna. Deze zorgt voor netjes getrimde gazonranden door gebruik te maken van een extra kleinere maaischijf aan de achterkant van de robot. De 410XE Nera beschikt bovendien over radartechnologie, waardoor hij rond objecten op het gazon kan navigeren. Dat betekent dat onderbrekingen door achtergelaten speelgoed of andere voorwerpen worden voorkomen.

Ervaring

De Husqvarna Group, met Nederlandse vestiging in Almere, produceert al bijna dertig jaar robotmaaiers. Om toonaangevend te blijven in de sector blijft de onderneming voortdurend zijn innovatiemogelijkheden vergroten, het hoogste kwaliteitsniveau garanderen en een slimmere gazononderhoudservaring bieden terwijl de uitstoot wordt geminimaliseerd. Met de nieuwe Nera-modellen wil het bedrijf een nog breder publiek bereiken en de verschuiving van benzine naar accu binnen de tuinverzorging voortzetten.

De groep is al sinds 1995 actief in de ontwikkeling en verkoop van robotmaaiers. De ambitie van de groep is om de verkoop van robotica tegen 2026 te verdubbelen tot 12 miljard SEK (1,05 miljard euro). In 2023 bedroeg de omzet 8,1 miljard SEK (0,7 miljard euro).

Foto: Husqvarna